Mam pytanie do milosnikow Bieszczad. Mam prace do napisania : dlaczego bieszczady sa mekką studentow?? mieszkam a malej miejscowosci i przekopalam cala biblioteke ale nic nie ma ;/
Mam pytanie do milosnikow Bieszczad. Mam prace do napisania : dlaczego bieszczady sa mekką studentow?? mieszkam a malej miejscowosci i przekopalam cala biblioteke ale nic nie ma ;/
a są???Tak brzmi tytuł pracy?z tą Mekką???![]()
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Tak dokladnie tak: Dlaczego Bieszczady są mekką studentów?
Co to za szkoła?! Jaka uczelnia??!! Jacy wykładowcy???!!!
Z całym szacunkiem...
Nie uczelnia tylko liceumA praca jest dla mnie bo mialam piatke z geografii i nauczyciel poszukal mi czegos ambitnego;/
To nauczyciel geografii taki temat wymyślił?i on autentycznie tak brzmi jak napisałaś w 1wszym poście?
Bogdan Loebl
...Czas ruszyć na badania w teren i poczytać posty... 99% tego forum to wieczni studenci których Mekką i Kryształową Górą sa Bieszczady... ;-)
Tak taki dokladnie slowo w slowo cytuje wręcz mego nauczyciela. Mam sobie poszperac i znalezc;/ drugi kolega ktory tez mial piatke, ma temat dlaczego połonina sie tak nazywa...... a to nawet na wikipedii pisze wiec jak zwykle jestem pokrzywdzona;/
no to na 5tkę czy na 6stkę jest temat?
rozumiem, że nigdy w Bieszczadach nie byłaś?
Bogdan Loebl
W pierwszej kolejności musisz zacząć od SKPB...? Zastanowić się o co chodzi z tymi ich czasopismami: "Połoniny", "Magury"...
Później poszukaj coś o Studenckich Bazach Namiotowych... Weź pod lupę schroniska takie jak: Chata Socjologa, Bacówki (szczególnie pod Małą Rawką), Schronisko w Łupkowie... Poczytaj coś o wędrówkach środowisk akademickich na przykładzie K. Wojtyły... dodaj do tego skomplikowane tło historyczne, a dowiesz się o co chodzi...
z tekstów książkowych (kanonicznych) to na początek: "Kowboje i studenci" [w:] Hajże na Bieszczady, W. S. Michałowski
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki