No zaraz zapytasz, w którym bunkrze jakiś zakapior zrobił dużą kupę.
Przecież szczególiki mogą wykończyć każdego...i to w kwestii nawet najbardziej znanych miejsc.
Ja rzuciłem hasło Blizne - twierdzisz, że znane wszem i wobec - nie pisałem nic o niuansach, szczegółach, o których być może nie mamy pojęcia.
Ty rzucasz hasło bunkry - bardzo ogólnie, bez szczegółów, więc naturalnie odpowiadam, że są równie dobrze znane.
A teraz wyjeżdżasz z pytaniami o jakichś zasiekach.
Za babami nie nadążysz kurna
Jak proponujesz Blizne - to ja mam zdjęcia z kościoła.
Autorem zdjęć jest mój kolega Piotrek Reguła, ale udostępnił mi je na prelekcje, więc myślę ze nie będzie miał też nic przeciwko publikacji w niskiej rozdzielczości.
300_BliznePR01.JPG 301_BliznePR02.JPG 302_BliznePR03.JPG 303_BliznePR04.jpg 304_BliznePR05.jpg 305_BliznePR06.JPG 306_BliznePR07.JPG 307_BliznePR08.JPG 308_BliznePR09.JPG 309_BliznePR10.jpg
Jeśli chodzi o tereny okołobieszczadzkie, to ja proponuję podbieszczadzkie Podlasie.I Puszcza Białowieska jest, i inne parki narodowe (narwiański, biebrzański, wigierski), przepiękna dolina Bugu i wiele, wiele innych "okołobieszczadzkich" ciekawostek.
![]()
Chwastku,
Każdy z nas jest zwyczajnym userem.
Nikt Ci nie powie, że "ja to Bieszczady już całe znam"
No i nie ma chyba miejsc "nie wartych już uwagi" - ja przynajmniej zawsze chętnie wracam w te same miejsca...i jakoś się nie nudzę
Jeśli jedziesz pierwszy raz, to ...masz chyba problem, bo jak tu teraz się zdecydować, co konkretnie zobaczyć podczas tego wypadu
No cóż, w kwestii mężczyzn Ci nie pomogę, bo nie kosztowałem tego produktu lokalnego
Co do trasy, atrakcji, jedzenia, spania itp cos wspólnymi siłami można zaradzić.
Z którego kierunku nadjedziesz? Od północy?
Pozdrawiam:)
@Basiu
Ładne, niestety, gdym zwiedzał środek aparatu nie miałem...ale kilka fotek z zewnątrz mam i ja:
Razem z pstrykami Czerteża i Sobienia
http://picasaweb.google.com/vm2301/PowyEjLeska#
Te Zakazana Gębo skąd ja Cie znam?
Przeczytaj pierwszy mój post. To ma być mini-przewodnik czyli właśnie szczegóły. Ile razy przyjeżdżałeś przez Sanok? Byłeś w skansenie, w muzeum, być może ze Szwejkiem piwo wypiłeś albo byłeś na Orlich Skałach ale jestem pewna, że nie spacerowałeś brzegiem Sanu na odcinku most na Białej Górze (ten żelazny)-Olchowce. To tam można zobaczyć te wspaniełości znakomicie zachowane (bunkier kolejowy w Załużu). Można zrobić sobie taką pentelkę albo pójść szlakiem czerwonym na Orle Skały, potem żółtym zejśc do Olchowiec. Spacer cud, miód i malina. Zwróć uwagę na jedno. Linia Mołotowa została stworzona aby bronić mostów i brodów w miejscach strategicznych stąd takie "naładowanie" schronów bojowych w pewnych okolicach. W Sanoku-Olchowcach masz 12. Po drugiej stronie Sanu pod zamkiem masz niemiecki bunkier. Warto także na rowerze przejechać odcinek Załuż-Bykowce-Olchowce.
Jak Blizne to i Haczów
http://phaczow.republika.pl/kosciol.htm
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Czy jest na sali ...moderator ? ? ?
Może by warto było podłączyć ten wątek pod pierwowzór
przypomnę
http://forum.bieszczady.info.pl/show...5+okolic%C4%85
aby niepotrzebnie nie dublować ??
Po pierwsze primo: znasz mnie z przeboju kasowego.
Po drugie primo: bardzo chętnie poczytam, a jeszcze chętniej jakieś fotki zobaczę miejsc, które zazwyczaj mijam bez zatrzymywania się, bo...czasu nie ma, albo inwentarz się drze, że nie che się zatrzymywać.
Takie miejsca istnieją - czy Ty w Bliznem i o Bliznem znasz i wiesz juz wszystko? nawet jeśli tak, to bywają też tu ludzie, którzy tam nie byli nigdy.
Po trzecie primo: Co Cię napadło z tymi mini-przewodnikami, kompendiami wiedzy i platformami informacyjnymi?
Kurna, popitol se babo z ludźmi głupot trochę, poopowiadaj, nie szukaj wszędzie misji do spełnienia
Zaraz rozbierzemy te bunkry na czynniki pierwsze![]()
Planuję rowerową eksplorację dość dużego terenu w tym roku...nie żeby mi sie piechurowanie znudziło
Henek ma rację!!!!
Podpinać:)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)