Co ha?
napisałem wspólnymi siłami, znaczy się sam nie dam rady...będzie się baba cieszyć, nu nu nu!
A co Ty planujesz wycieczkę do Komańczy jesienią, czy jak?
Pomyśl nad Rzepedzią, Szczawnem i Turzańskiem - to tak autem jak leniwa jesteś.
Klasztor jeśliś bogobojna...
A w ogóle, to była Ty tam gdzie w tym Bieszczadzie?
łeee ...
taką łykendową to jak tylko zrobi sie ciepło i okolicznosci będą temu sprzyjały ...
autem dojeżdżam ... ale chodzę nóżkami ... sam jestes leniuchem bo nie chce ci sie poszukac dla mnie jakis konkretów tylko nazwami miejscowosci rzucasz ...
ciekawska jestem a nie bogobojna
niiiiiii![]()
Nigdzie??????
Gdzieś Ty się babo uchowała???
Ty czasem nie jesteś jakaś netowa prowokatorka? Jakiś "Wojtek, lat 12" co to włosy ma ino pod pachami?
Twoje zdrowie:)
Jak tylko je zlokalizuję...to spróbuje je ...zaspokoić![]()
@Chwastek.
Według mojej wiedzy, acz na pewno nie pełnej w Komańczy nie ma specjalnie miejsca gdzie można zjeść.
Kiedyś pamiętam Piotr na tym forum pisał coś o nowo otwartej knajpie, ale ja tam nie byłam, więc z autopsji nie mogę polecić.
Zapytaj Piotra, który jest osobą najbardziej kompetentną w sprawie Komańczy na tym drugim forum:
http://www.bieszczadzkieforum.pl/index.php
Nie polecam natomiast schroniska PTTK - kiedyś się tam dość poważnie strułam fasolką po bretońsku.
Mimo że już się tam zmienili właściciele do tego obiektu nie będę już mieć zaufania.
Poza tym tak na marginesie chciałam zauważyć, że Twoje pytanie nijak się ma do tematu wątku.
Załóż wątek - "Gdzie zjeść w Bieszczadach" na tym lub na tym drugim forum i tam pytaj.
Jeśli chodzi o noclegi - to ja osobiście zdecydowanie wolę spać w chatkach niż na kwaterach. Taniej i lepsza atmosfera. A w szeroko pojętej okolicy Komańczy polecam chatkę w Łupkowie:
http://www.lupkow.pl/
Pozdrowienia
Basia
Ostatnio edytowane przez Basia Z. ; 16-03-2009 o 08:37
Jadłem w takiej knajpce w budynku jakiegoś dawnego gss-u, czy cóś podobnego, na parterze budynku, przed niem mały parking, góra kilkaset metrów od wjazdu do klasztoru w kierunku płd.
Żarcie bez rewelki, nie wszystko moim gościom smakowało (starsze małżeństwo zagramaniczne, podniebienia wybredne).
Jak dla mnie było OK, ale ja doprawiałem piwem
Czysto było, wystrój do dupy, zero klimatu.
:)
Co do jedzenia w Komańczy, to fakt że rarytasów raczej nie spotkamy. Ja jadam w barze na rogu (U Wandy?). Smakowo jak gdzie indziej, ale w miarę tanio.
nie wiem czy powinnam przyznawać sie do tego ... ale mi po 89 r. nie zdazyło sie nawet nocować nigdy w jakimkolwiek schronisku ... a odkąd usłyszałam od znajomej pracujacej w podobnej publicznej kuchni, jak gotuje się aby nie było zlewek, to herbata jest jedynym daniem z karty, jakie biorę gdy docieram do schroniska ... ale żeby nie było - schroniska bywają bardzo urokliwymi miejscami, takimi ze specyficznym klimatem ... no i zawsze to pod dachem można przysiąść na pół godzinki przed drogą powrotną :)
eee nie, już tu gdzieś widziałam wątek o jedzeniu i tam dopiszę się, jeżeli rzeczywiście te informacje uznam za niezbędnebo jak sama Basiu zapewne z doświadczenia znasz, czasami bywa i tak, że akurat to co sie je i gdzie nie jest aż tak istotne, bo bywa i tak ze najbardziej ma sie ochotę i smakuje świeża bułka popijana kefirem ...
ale jeżeli ktoś wspomniałby tutaj, przy okazji tego tematu o jakims porządnym miejscu to byłoby dobrze ... albo o takim miejscu gdzie zastała go nocka na trasie bo za długo zmarudził przy jakimś widoczku ... a nocleg okazał się przyzwoity ...
ALBO: napomknął przy okazji tego tematu gdzie nie należy stołować sie albo nocować bo takie doświadczenie zepsuło mu połowę radości z przejazdu jakąś ciekawą trasą ...
noclegi na kwaterach rzeczywiście potrafią uszczuplić budżet wyjazdowy dość powaznie dlatego wielkie dzieki Basiu za namiary na tą chatkę - jeżeli polecana i sprawdzona to nie mam obaw :)
pozdrawiam
ps. w tym temacie liczę na lekturę ... a popytam przy okazji
bo może nawet po drodze tam, dokąd sobie założyłam, zatrzymam sie w okolicy Jaślisk, o których wspomniała Lucyna ... a czas tak szybko zleci, że będę musiała już wracać ... kto wie ...
Ostatnio edytowane przez chwastek ; 16-03-2009 o 11:48
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki