A zatem - wysyłamy !
Ja osobiście wysłałem już ów e-mail do Wojewody Podkarpackiego.
Adres: sekrwoj@rzeszow.uw.gov.pl
Tekstu "petycji" (zob. na 1 str. tego wątku) nie zmieniałem - poza, oczywiście, wskazaniem adresata. Należy tam tylko wpisać:
Wojewoda Podkarpacki
A potem już tylko: Szanowny Panie Wojewodo !
(Wojewodą Podkarpackim jest p. Mirosław Karapyta)
Zobaczymy, czy i jaki odzew znajdzie to u Was.
Obawiam się, że jeden mój e-mail może przejść niezauważony.
Ale jeśli będzie ich więcej, wtedy pani sekretarka na pewno pofatyguje się, wydrukuje treść korespondencji i włoży wojewodzie do jego codziennej teczki z pocztą. Ów przeczyta, zadekretuje na kogoś mu służbowo podległego i ... tym samym sprawie zostanie już nadany bieg urzędowy.
Oczywiście wiem, że budowa czy naprawa lokalnej drogi to nie są bezpośrednie kompetencje wojewody. Ale wojewoda jest przecież przedstawicielem rządu w terenie i jak zechce, to może sporo "namieszać" (w tym wypadku w sensie pozytywnym).
PS
Po wysłaniu e-maila proponuję nie kasować go, lecz zachować w folderze "wysłane". Gdy ktoś następny podpowie inny adres e-mail, łatwiej będzie wtedy tę korespondencję (już do innego adresata) powtórzyć.
I na adres podany przez Piskala: gmina@lutowiska.pl - również wysłałem ów e-mail.
Mam nadzieję, że z kolei teraz Piskal i Recon1 wyślą e-mail na adres i wojewody, i wójta.
A w ślad za Nimi pozostali członkowie Naszego Forum.

Odpowiedz z cytatem