Po pierwsze - witaj na Naszym Forum. Dziękuję za wysłanie naszej petycji. Co zaś do owej imprezy, to niech to rozważą sami bezpośrednio zainteresowani, czyli mieszkańcy Zatwarnicy.
Po drugie (do osób sprzeciwiających się inicjatywie pod pretekstem ochrony przyrody) - wy mnie chyba naprawdę nie zrozumieliście. Przecież tu chodzi o lokalną drogę dojazdową do wsi, w której mieszka kilkaset osób !!! O ułatwienie życia jej mieszkańcom.
Gdyby chodziło o taką np. trasę, o jakiej ironizuje Browar (przez Tworylne), to nawet przez myśl by mi nie przeszło, by poroniony pomysł popierać.
W tym kontekście ja, Stały Bywalec, uznaję za wielki błąd i niepotrzebny wydatek dokonaną już modernizację drogi na odcinku Nasiczne - Brzegi Grn. Nikt tam nie mieszka, mało kto z miejscowych tamtędy jeździ. Zmodernizowanie całej drogi Dwernik - Brzegi Grn. rzeczywiście przysłuży się do wzmożenia masowego ruchu turystycznego, co nie tylko Browarowi (bo np. i mnie również) się nie podoba.
Zamiast więc naprawiać drogę na odcinku Nasiczne - Brzegi Grn., należało (moim skromnym zdaniem) przeznaczyć zaangażowany w to potencjał techniczno - ekonomiczny w pierwszej kolejności na modernizację trasy Dwernik - Zatwarnica.
I to by bylo na tyle.
Nadal apeluję do wszystkich o wysyłanie e-maili z treścią wskazaną w sąsiednim wątku tematycznym dot. naszego pisma ws. drogi do Zatwarnicy.

Odpowiedz z cytatem