Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Wątek: Stan techniczny drogi Dwernik - Zatwarnica

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Domyślnie Odp: Stan techniczny drogi Dwernik - Zatwarnica

też znam w tej drodze każdą dziurę,lużny gruz,wybój, no i to wspaniałe osuwisko !! ..
    cóż, osobiście poruszam się autkiem z dość dobrą amortyzacją i nigdy mi się nie spieszy tam ( wszak jestem na wakacjach..), myślę podobnie jak i Browar, ale czy swym myśleniem mam mieć w d..., że tam takie dziurska ?
    Pamiętacie drogę Terka-Dołżyca ??.....To był czad tam !!
    ta też "kiedyś się zrobi..". więc nic mi się szkodzi-ani boli...maila z petycjom wysłałem.I już.
    Pozdrawiam !

Bieszczadnik Awatar Stirlitz
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Stan techniczny drogi Dwernik - Zatwarnica

Pozwolę sobie dołożyć cegiełkę, czy jak kto woli, łatę drogową, do dyskusji. Za chwilę minie rok odkąd się zmotoryzowałem. Są minusy rzecz jasna - jadąc autkiem a nie poczciwym PKS obecnie zresztą Veolią, nie mogę napić się piwa w trakcie podróży. To znaczy mogę ale nie robię tego pomny zapisów kodeksu karnego Wielce mnie owa niemożność czasami frapuje. Plusy są wielorakie - mogę w piątek po pracy dostać się w górki. Nie planowałem i nie planuję oglądać zza szyb Tworylnego. Wolę dojść tam z buta, usiąść, oprzeć się o resztki stodoły i napić się rzeczonego piwka. Autko nauczyłem się zostawiać gdzieś w tzw. cywilizacji a sam z garbem ruszam dalej. Cóż, bycie zmotoryzowanym ma ten minus także, że potrzebny jest parking, najlepiej bezpieczny i darmowy ew. tani (a contrario - Ustrzyki G.). Dodatkowo potrzebuję dróg na których nie zostawię oleju z miski bądź amortyzatora. Czy czyni mnie to mniej bieszczadzkim lub mniej turystycznym? Sądzę, że nie. Nie wjeżdżam autem tam gdzie jest to zakazane lub na zamknięte stokówki. Po prostu jestem turystą zmotoryzowanym. I sądzę, że ta droga woła o remont. Szkoda że zrobiono odcinek Nasiczne - Brzegi zamiast tego.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)