Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Trochę info o Czarnej

Mieszany widok

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: Trochę info o Czarnej

A są tam jakieś eleganckie chaszcze?
    Pozdrav

Niemal wyłącznie
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Z lipca zeszłego roku mam sporo zdjęć z terenów na wschód od obwodnicy. Dam tylko kilka :)
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Po co masz sobie darować Równię skoro zajmie to dodatkowo góra 1/2 godziny, Hoszów niemal wtedy jest po drodze, przez Rabe musicie jechać.

Daniele sztuk 2 oglądałem przez siatkę, zaraz obok cerkwi, jakbym się wyprężył, to bym je po zadkach poklepał, co do samej hodowli nie wiem...jakoś się tym nie interesowałem.

http://picasaweb.google.com/vm2301/B...83063237208002

To chyba tu, więc może napisz:

http://www.przykominku.webd.pl/index.htm

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Równę sobie darujemy w sensie, że nie w tym dniu. Nie lubię lecieć z językiem na brodzie i zaliczac byle więcej.

Dobra, dzięki za info, spróbuję się dowiedziec, chyba, ze ktoś coś wie - niech tu napisze. I fotki mile iwdziane - zwłaszcza cerkiew - wnętrze.

No to jedziemy dalej...dojeżdżamy do Czarnej...I GDZIE NAJPIERW?

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta

No to jedziemy dalej...dojeżdżamy do Czarnej...I GDZIE NAJPIERW?
    No więc mam już klawiaturę i mogę cokolwiek napisać .
    W samym centrum Czarnej w zależności od tego co kto lubi można np udać się do domu handlowego ,który w swojej bryle jest mocno oldscoolowy i tam na piętrze można zakupić w second handzie oldsculowe rzeczy. Po co? żeby poczuć urok dawnych pionierskich czasów. Następnie należy skręcić w prawo w kierunku na Czarną Dolną , dalej jakieś 130 metrów od skrzyżowania można zakupić wędliny ze znanej miejscowej masarni, tuż obok sklepu z wędlinami można na chwilę przycupnąć i popatrzeć jak wytwarza się różne rzeczy z gliny ( rzeźby, dzbanki ,aniołki,kubki i pierdołki). Można też samemu spróbować coś wykonać i wypalić(zakaz reklamy) .Potem ...albo najpierw należy kierować się w stronę Czarnej Dolnej( jakieś 350m) na prawo cerkiew http://parafiaczarna.republika.pl/ z cmentarzem przycerkiewnym. Dalej kierując się ścieżką dydaktyczną (cały czas asfaltem) można zwiedzić izbę regionalną (w szkole) (Ania pewnie mnie zabije) nie przeszkadzając jedakowąż (jak mówi moja Julka) w zajęciach dydaktycznych. W izbie ciekawe eksponaty związane z historią przesiedleń. Dalej w stronę Czarnej Dolnej (koło sklepu) stara zabudowa wsi.
    Można zawrócić i dojeżdżając do skrzyżowania skręcić w prawo i teraz są dwie opcje: albo prosto na Ustrzyki Górne zobaczyć kopalnię ropy naftowej i przez chwilę poczuć się jak w Kuwejcie( cyknąć fotkę na Naszą klasę koniecznie... niby ,że Kuwejt) albo skręcić w lewo w kierunku na Michniowiec i Bystre. Tam dwie urocze cerkwie . Wnętrze cerkwii w Michniowcu jest na moich zdjęciach natomiast kopułki to Bystre. Na zdjęciu Recona jest dzwonnica w Michniowcu.
    Wiem chaos wielki panuje w tej mojej opowieści ale za.......lam cały czas i nie mam czasu pisać.

Na forum od
    11.2008
    Rodem z

O! Własnie o to mi chodziło! dzięki wielkie Krzysztof - teraz się w Czarnej nie będę kręcić w kólko na krzyżowkach bo wiem już czego i gdzie mam się spodziewać na swojej drodze! (ten sklep też mnie zainteresował - często kupowałam w takich sklepach to czego na próżno szukałam w mieście). A jak sobie cyknę fotkę w "Kuwejcie" to może nawet profil na naszej klasie sobie założę..

Recon i VM tez mnie jednak przekonali, żeby przez Równię jechać. A potem Recon te Jałowe i Moczary dodał. Tak patrzę na mapę i tam w Jałowem są jakieś ruiny kaplicy dworskiej. Jakie to ruiny - coś tam jest czy tylko miejsce oznaczone jako "ruiny"? No i czyj to był dwór? A ta droga na Moczary i potem na Bandrów to jakaś taka w miarę? Da sobie radę autko średniej klasy, nieterenowe? No i tak mniej więcej ile czasu zajmie przejazd z oglądaniem od głownej drogi-Jałowe - Moczary - Bandrów - droga głowna?
    No wiem, wiem, może i jestem upierdliwa ale przecież lubicie mówić o swoich wycieczkach to może mi tu troszkę szczegółowo podpowiecie...

Czarną mi Krzysztof super opisał obrazowo, a potem to dwa warianty:
    1. polecane przez VM w prawo - i tam Polana i ta grota w Rosolinie - cudna ta fotka! A tam do tej groty to tak można sobie dojść jakoś w miarę normalnie czy przez chaszcze? i czy to są raczej skałki czy naprawdę grota? (mozna wleźć do środka?)

2. z polecenia WUKIReconai Krzysztofa w lewo - na Lipie, Michniowiec i Bystre. Dzięki Recon za podpowiedź o tym końcu drogi w Michniowcu - właśnie o to mi chodziło. Czasami jadąc, szukamy miejsca, zeby się zatrzymać i pogapić chwilę a nie wiadomo gdzie najlepiej i gdzie nikomu nie będzie to przeszkadzało.

Aaaa jeszcze jedno - cerkwie. Czy te filialne parafii w Czarnej to otwierane są tylko na msze? Czy jest możliwość ich obejrzenia?

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam. Do lata dużo czasu więc mam nadzieję, że znajdziecie tu chwilkę,żeby coś tu jeszcze naskrobać...

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

W Czarnej zawsze kupowałem moje ulubione piwo "Tyskie - Książęce" (dużo lepsze od piwa również pochodzacego z Tych, "Tyskie - Gronie").
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Na forum od
    11.2008
    Rodem z

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
    . Dalej kierując się ścieżką dydaktyczną (cały czas asfaltem) można zwiedzić izbę regionalną (w szkole) (Ania pewnie mnie zabije) nie przeszkadzając jedakowąż (jak mówi moja Julka) w zajęciach dydaktycznych.
    aaa, zapomniałam napisać, że my ludzie "proste ale kulturne", innych ludzi i ich pracę szanujemy i przeszkadzać na pewno nie bedziemy...

a Galerię "BARAK" (bez www - to chyba nie reklama...)oczywiście też odwiedzimy no ale o niej to sobie juz wiece wcześniej poczytałam

aaa, zapomniałam napisać, że my ludzie "proste ale kulturne", innych ludzi i ich pracę szanujemy i przeszkadzać na pewno nie bedziemy...
    wirtualnie http://www.gimnazjumwczarnej.pl/muzeum_sp.php niestety zdjęcia sie nie otwierają
    a Galerię "BARAK" (bez www - to chyba nie reklama...)oczywiście też odwiedzimy no ale o niej to sobie juz wiece wcześniej poczytałam
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Franczak ; 23-03-2009 o 21:10

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)