O okolicach Czarnej, ogólnie o całej Gminie Czarnej mało się pisze na Forum, a przecież warte są i odwiedzenia i skrobnięcia piórem... no stuknięcia klawiszem
Ostatnio staram się więc odwiedzać ponownie te rejony, ale wcześniej szukam po internecie. Dlatego Krzysztofie trochę chciałem sprowokować, ale nie z zamiarem wywołania krytyki wspomnianego Studium a raczej pozytywnego nastawienia do tego co już jest, co można tutaj znaleźć jako turysta, czego należy szukać, na co zwrócić uwagę.
Nie chcę by mój post był uderzeniem w stół i oddźwiękiem nożyczek totalnej krytyki Studium (vide natychmiastowy wszechobecny krytycyzm u Polaków). Wspominam od razu o tym bo nie chciałbym aby temat się rozmydlił i stał się tubą tego co najłatwiej zrobić... skrytykować (nawet przez merytorykę!!!).
Chciałbym czegoś więcej dowiedzieć się o tej okolicy, ale ze źródeł praktycznych czyli od turysty, przewodnika, łazika chaszczowego, mieszkańca, etc...
W innym moim wątku zadałym jedno pytanie i zaległa cisza z odpowiedziami, aż nawet byłem zdziwiony, chyba że to też jakaś lokalna tajemnica(ale jak to się mówi... szukajcie a znajdziecie, trochę już mam, pozostaje praktycznie to tylko zweryfikować).

Odpowiedz z cytatem