No więc mam już klawiaturę i mogę cokolwiek napisać.
W samym centrum Czarnej w zależności od tego co kto lubi można np udać się do domu handlowego ,który w swojej bryle jest mocno oldscoolowy i tam na piętrze można zakupić w second handzie oldsculowe rzeczy. Po co? żeby poczuć urok dawnych pionierskich czasów. Następnie należy skręcić w prawo w kierunku na Czarną Dolną , dalej jakieś 130 metrów od skrzyżowania można zakupić wędliny ze znanej miejscowej masarni, tuż obok sklepu z wędlinami można na chwilę przycupnąć i popatrzeć jak wytwarza się różne rzeczy z gliny ( rzeźby, dzbanki ,aniołki,kubki i pierdołki). Można też samemu spróbować coś wykonać i wypalić(zakaz reklamy) .Potem ...albo najpierw należy kierować się w stronę Czarnej Dolnej( jakieś 350m) na prawo cerkiew http://parafiaczarna.republika.pl/ z cmentarzem przycerkiewnym. Dalej kierując się ścieżką dydaktyczną (cały czas asfaltem) można zwiedzić izbę regionalną (w szkole) (Ania pewnie mnie zabije) nie przeszkadzając jedakowąż (jak mówi moja Julka) w zajęciach dydaktycznych. W izbie ciekawe eksponaty związane z historią przesiedleń. Dalej w stronę Czarnej Dolnej (koło sklepu) stara zabudowa wsi.
Można zawrócić i dojeżdżając do skrzyżowania skręcić w prawo i teraz są dwie opcje: albo prosto na Ustrzyki Górne zobaczyć kopalnię ropy naftowej i przez chwilę poczuć się jak w Kuwejcie( cyknąć fotkę na Naszą klasę koniecznie... niby ,że Kuwejt) albo skręcić w lewo w kierunku na Michniowiec i Bystre. Tam dwie urocze cerkwie . Wnętrze cerkwii w Michniowcu jest na moich zdjęciach natomiast kopułki to Bystre. Na zdjęciu Recona jest dzwonnica w Michniowcu.
Wiem chaos wielki panuje w tej mojej opowieści ale za.......lam cały czas i nie mam czasu pisać.

) albo skręcić w lewo w kierunku na Michniowiec i Bystre. Tam dwie urocze cerkwie . Wnętrze cerkwii w Michniowcu jest na moich zdjęciach natomiast kopułki to Bystre. Na zdjęciu Recona jest dzwonnica w Michniowcu.
Odpowiedz z cytatem