O! Własnie o to mi chodziło! dzięki wielkie Krzysztof - teraz się w Czarnej nie będę kręcić w kólko na krzyżowkach bo wiem już czego i gdzie mam się spodziewać na swojej drodze! (ten sklep też mnie zainteresował - często kupowałam w takich sklepach to czego na próżno szukałam w mieście). A jak sobie cyknę fotkę w "Kuwejcie" to może nawet profil na naszej klasie sobie założę..

Recon i VM tez mnie jednak przekonali, żeby przez Równię jechać. A potem Recon te Jałowe i Moczary dodał. Tak patrzę na mapę i tam w Jałowem są jakieś ruiny kaplicy dworskiej. Jakie to ruiny - coś tam jest czy tylko miejsce oznaczone jako "ruiny"? No i czyj to był dwór? A ta droga na Moczary i potem na Bandrów to jakaś taka w miarę? Da sobie radę autko średniej klasy, nieterenowe? No i tak mniej więcej ile czasu zajmie przejazd z oglądaniem od głownej drogi-Jałowe - Moczary - Bandrów - droga głowna?
No wiem, wiem, może i jestem upierdliwa ale przecież lubicie mówić o swoich wycieczkach to może mi tu troszkę szczegółowo podpowiecie...

Czarną mi Krzysztof super opisał obrazowo, a potem to dwa warianty:
1. polecane przez VM w prawo - i tam Polana i ta grota w Rosolinie - cudna ta fotka! A tam do tej groty to tak można sobie dojść jakoś w miarę normalnie czy przez chaszcze? i czy to są raczej skałki czy naprawdę grota? (mozna wleźć do środka?)

2. z polecenia WUKIReconai Krzysztofa w lewo - na Lipie, Michniowiec i Bystre. Dzięki Recon za podpowiedź o tym końcu drogi w Michniowcu - właśnie o to mi chodziło. Czasami jadąc, szukamy miejsca, zeby się zatrzymać i pogapić chwilę a nie wiadomo gdzie najlepiej i gdzie nikomu nie będzie to przeszkadzało.

Aaaa jeszcze jedno - cerkwie. Czy te filialne parafii w Czarnej to otwierane są tylko na msze? Czy jest możliwość ich obejrzenia?

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam. Do lata dużo czasu więc mam nadzieję, że znajdziecie tu chwilkę,żeby coś tu jeszcze naskrobać...