Nie rozumiem, dlaczego Recon sarkasz. Po prostu Sturnus ma inny, moim zdaniem całkiem pożądany pogląd na szeroko rozumianą turystykę górską. Ja również rozumiem taką akcję, ale przeprowadzaną właśnie przez miejscowych, którzy muszą się tłuc tymi dziurami codziennie. Nie bardzo natomiast przekonuje mnie biadolenie turystów, którzy niechby i spędzali tam miesiąc w roku. Dla mnie dojazd taką drogą nie stanowi problemu (a gdy taki się pojawi pozostawię po prostu auto i dalej pójdę pieszo), mimo iż nie posiadam żadnej terenówki jeno zwykły samochód, ale wiem, że niektórzy chcieliby byle szybciej i byle dalej dojechać - bo szkoda czasu, bo urlop trwa tylko tyle a tyle dni, bo jak jest droga to musi być gładka, bo nie daj Boże coś się na tej drodze urwie itd., itp. Nie będę więc na pewno wysyłał żadnych petycji w tej sprawie, gdyż nie rozumiem tego pędu turystów górskich do coraz wyższych standardów wypoczynku , prowadzącego ku coraz większej urbanizacji miejsc, w których dzięki właśnie dotychczasowym warunkom było w miarę cicho i spokojnie (i nie ważne czy to Zatwarnica bez ulepszonej drogi, czy Jasło bez wyciągu).

Odpowiedz z cytatem