Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Bieszczady 1998

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2008
    Rodem z
    Radom

Domyślnie Odp: Bieszczady 1998

Pewnie, że wróciliśmy.
    Następnie przez kilka lat, rok w rok - w różnym gronie - jeździliśmy w Bieszczady. W końcu w 2008 spędziłem pierwszy tydzień września w Krywem - z żoną i 2,5letnim synkiem. Rośnie mały Bieszczadnik . W wolnej chwili skrobnę relację z 1999roku. A to była super wyprawa: Rajskie>Dolina Sanu przez Tworylne>Zatwarnica>Chmiel>Nasiczne>Berehy Górne>Połonina Wetlińska>Kalnica>Sine Wiry>Łopienka>Terka. Też się działo, np. w Bazie studenckiej SGGW W Łopience.
    Takie opisy są dobrą okazją aby samemu sobie przypomnieć te chwile, detale, przeżyć wszystko od nowa .

Bieszczadnik Awatar wadera
    Na forum od
    03.2008
    Rodem z
    okolice Lublina duszą zawsze conajmniej 1000 m npm

Super relacja!!! rozczulająca jest ta "nasza naiwność" gdy ruszamy poraz pierwszy na podbój świata

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Eggstwo, dziękuję za... cofnięcie się w czasie... za ruszenie wspomnień... bo 3 lipca 1998 roku trochę odwrotnie niż Ty wędrowałem pierwszy raz przez te piękne tereny z Terki do Zatwarnicy i z powrotem do Terki. To wtedy widziałem pierwszy i ostatni raz most w Tworylnem, domek myśliwski (gdzieś na Forum są nawet zdjęcia). W lipcu 2008 roku zrobiłem ciut mniejszą powtórkę.
    Dzięki takim opisom Forumowiczów lubię to Forum. Pisz dalej wspomnienia... ja będę wędrował z Tobą i wspomnienia swoje budził. Życzę potrzaskania klawiszy
    Ostatnio edytowane przez Recon ; 27-03-2009 o 00:00 Powód: l----na----> ł
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2008
    Rodem z
    Radom

Jestem naprawdę rad, że ten wątek przypadł Wam do gustu .
    Do napisania ich skłoniły mnie m.in. Twoje relacje, Recon1. Miałem nadzieję udać się na dzień do Krywego w przyszłym tygodniu - niestety musiałem zmienić plany. Pozostaje pisać kolejne wspomnienia...
    Pozdrawiam,
    Eggstwo

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Żal, że nie mogłeś jechać a radość, że piszesz. Ot dylemat. Fajnie, że się nakręcamy... pisz... powodzenia :)
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez Eggstwo Zobacz posta
    (...)Miałem nadzieję udać się na dzień do Krywego w przyszłym tygodniu - niestety musiałem zmienić plany. (...)
    Eggstwo
    A na VIII KIMB przyjedziesz ?
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2008
    Rodem z
    Radom

Niestety nie. Od kwietnia zacznie się "gorący" czas oczekiwania dla mojej rodzinki, która ma się zamiar powiększyć :)

Pozdrawiam,
    Eggstwo

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

piekna relacja!! zazdroszcze umiejetnosci przelania swoich wspomnien w forme drukowana :) wtedy i inni moga przezywac ta wedrowke razem z toba :)

a most w krywym to tez ostatni raz widzialam w 98 roku.. ciekawe kiedy dokladnie przestal istniec..

Cytat Zamieszczone przez wadera Zobacz posta
    Super relacja!!! rozczulająca jest ta "nasza naiwność" gdy ruszamy poraz pierwszy na podbój świata
    dokladnie:) potem juz zadna nawet najbardziej egzotyczna wyprawa nie ma tego wyjatkowego uroku!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2008
    Rodem z
    Radom

Też jestem ciekaw, jego stan nie wymagał wielkiego spiętrzenia kry, aby pokonać podpory.
    Z drugiej strony imponujące jest jak długo przetrwał, biorąc pod uwagę, że wg zamysłu budowniczych, miałpełnić funkcję tymczasowej przeprawy. Przez jakiś czas mieszkańcy i bywalcy Krywego żartowali, że Krywe bije na głowę Sopot, bo ma aż dwa mola: jedno od strony Otrytu, a drugie od wsi :). W sierpniu 2002 stało już tylko "Otrytowe"...

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Egstwo napisał :
    Pomyślalem, że po kilku miesiącach przyglądania się Forum, ja też coś dam od siebie - na powitanie .
    Chwali się
    Naprawdę miło się czytało.
    Niby tylko 10 lat, ale jak świat się zakręcił.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów