Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Plan wycieczki - sugestie/porady

Mieszany widok

sturnus
    Guest

Domyślnie Odp: plan wycieczki - sugestie/porady

A ja, na przekór innym powiem tak: Masz potrzebę pędzić? To pędź! Bo cóż komu do tego, jak kto lubi wypoczywać i góry poznawać.. I cieszyć się nimi i klimat poczuć... Ja osobiście od lat łażę po nich... Łażę sobie po 30-40 km dziennie... Z plecakiem... W pogodę i niepogodę (choc ja jej tak nie nazywam). I to, że łażę nie przeszkadza mi czuć ich klimatu. Wręcz przeciwnie. Tylko tam, idąc i patrząc czuję je... nie siedząc w Siekierezadzie czy innym wyszynku... Czasem spotkam kogoś... Czasem z nim jakiś etap mojej włóczęgi przemierzę... I poznam lepiej niż kogoś kto towarzyszył mi w posiłku w knajpie jakiejś. A czasem nie widzę człeka dni kilka... I też jest dobrze... Czasem oczarowany jakimś miejscem zatrzymam się na chwilę... fotek parę zrobię... porozmawiam ze staruszkiem lub posiedzę w niebo tępo patrząc. Ale za jakąś chwilę, godzinę lub dwie idę dalej... Bo... "wedrówką wieczną życię jest człowieka", bo... wiem, że tam jeszcze czeka mnie to drzewo.. tamten strumyk czy owo wzgórze... I gonię do nich! I dobrze czuję się idąc... I nikogo ze spotkanych nie pouczam i nie doradzam jak ma te góry chłonąć... Co robic by je poczuć... Znam kilku takich co przyeżdżają w jedno i to samo miejsce w Bieszczadach. Wdrapują się do schroniska i siedzą tam tydzień nie ruszając się dalej niz kilkaset metrów. Dumnie nazywają się Bieszczadnikami... Ich też nie pouczam.... Każdy ma swój sposób na życie... I niech tak zostanie....

Pozdrawiam...

P.S. Co do jadłospisu.. Ja tam noszę to co konieczne, czyli wody ze dwa litry i parę tabliczek czekolady (wodę uzupełniam gdy tylko mogę a czekoladę trzymam na czarną godzinę). To co lekie i szybko da się przyrządzić czyli zupki Amino i jakieś tam gorące kubki. No i owoce... bo lubię... Orzeszków kilogram, bo też lubię... jakiś konserw i pieczywko. I pomidor, bo zawsze lepiej ta kanapka wchodzi. No i herbatkę dobrą zawsze mam! I nie jakaś Saga ani Lipton... Herbata taka aromatyczna. Taka, co to gdy z kubkiem wieczorem skonany zasiadasz, uśmiech wywołuje na twarzy i zadumę.... I wtedy wiem gdzie jestem...

sturnus
    Guest

No i jeszcze jedno... Krzysiek, jak i ja, musi świat drogi przemierzyć by znaleźć sie w Bieszczadzie... I może stąd się bierze ten pęd, by być wszędzie... zobaczyć po raz kolejny znane nam miejsca... Może... A może to wilcza natura i niespokojność ducha...

Pozdrawiam raz jeszcze...

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2008
    Rodem z
    Radom

Nieźle, nieźle Krzysiek... Jeśli Zrealizujecie plan to koniecznie Musisz to opisać. Jedna wyprawa i Będziesz miał większy dorobek niż ja po 10 latach szwendania się po Biesach ...no ale jeśli człowieka ciągle coś ciągnie pod ten Otryt.... ech.
    Powodzenia i dobrej pogody życzę.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
    Każdy ma swój sposób na życie... I niech tak zostanie....

...
    tak, cos w tym jest! dla mnie przejsc dziennie 20km to ogromna wyrypa ktora przestaje mnie bawic.. najlepiej kolo 10km.. trase komancza-cisna szlam 3 dni..ale tez nie wyobrazam sobie zeby spac wiecej niz 2 noclegi w jednym miejscu, najlepsza wedrowka ślimacza- noga za noga i z domkiem na plecach :) ale rozumiem ludzi co w ciagu dnia ida 40km, co nie znaczy ze oni nie patrza w niebo.. moze po prostu niektore odcinki ida szybciej.. moze gdybym miala takie mozliwosci tez bym tak robila? wiecej swiata mozna by zobaczyc...
    najlepiej jak kazdy zna swoje mozliwosci i wie co go bawi

udanej wedrowki krzysiek!! i przede wszytskim zdrowia i ladnej pogody!!!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    tak, cos w tym jest! dla mnie przejsc dziennie .. ogromna wyrypa ... ale rozumiem ludzi co w ciagu dnia ida ...
    Znam Gościa (pozdrawiam Marcinie),który samotnie "zalicza" bardzo długie dystanse np. w jeden dzień czerwonym szlakiem z Cisnej aż do Puław w Beskidzie Niskim .(co mapy brakuje ? trzeba dwie złożyć razem)
    Ale jak idzie w grupie to potrafi się dostosować do innych i to jest Jego zaleta.Dobrze się z nim chodzi ,bo jak trzeba skoczyć z grani po wodę do zródełka , które jest niżej jakieś 20 minut i spowrotem 30, to reszta idzie dalej a On i tak z wodą dogania.
    Rozumię, jak ktoś lubi "robić"długie trasy (szacunek), ale musi mieć do tego odpowiednie przygotowanie i znać swoje możliwości ,jak to się mówi "mierzyć siły na zamiary"
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)