Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Plan wycieczki - sugestie/porady

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: plan wycieczki - sugestie/porady

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    tak, cos w tym jest! dla mnie przejsc dziennie .. ogromna wyrypa ... ale rozumiem ludzi co w ciagu dnia ida ...
    Znam Gościa (pozdrawiam Marcinie),który samotnie "zalicza" bardzo długie dystanse np. w jeden dzień czerwonym szlakiem z Cisnej aż do Puław w Beskidzie Niskim .(co mapy brakuje ? trzeba dwie złożyć razem)
    Ale jak idzie w grupie to potrafi się dostosować do innych i to jest Jego zaleta.Dobrze się z nim chodzi ,bo jak trzeba skoczyć z grani po wodę do zródełka , które jest niżej jakieś 20 minut i spowrotem 30, to reszta idzie dalej a On i tak z wodą dogania.
    Rozumię, jak ktoś lubi "robić"długie trasy (szacunek), ale musi mieć do tego odpowiednie przygotowanie i znać swoje możliwości ,jak to się mówi "mierzyć siły na zamiary"
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar shrek
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Białystok

Krzysiek powiem ci jedno : pierwszy raz byłem w Bieszczadach przypadkiem " ale tak mnie zafascynowały" że w dniu wyjazdu już rozmyślałem intensywnie jak "tu" najszybciej powrócić :d. drugą wyprawe zaczełem planować w najdrobniejszych szczegółach i róznych wariantach tak żeby jak najwięcej zobaczyć i przejść i tu ........ zonq wszystko na miejscu zweryfikowała pogoda i na całę szczęście :D wtedy dopiero zaczełem dostrzegać uroki Biesów. Od tamtej pory każdy wyjazd w Bieszczady planuje z " grubsza" , tzn date wyjazdu i powrotu oraz miejsce startu a reszta wychodzi w trakcje :d .

życzę powodzenia w trasie i wytrwałości :D

Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Gdańsk / Skarżysko - Kamienna

Ja już przeżyłem ten raz kiedy pogoda pokrzyżowała plany. Teraz chce spróbować zmierzyć się z pewnym, nazwijmy to wyzwaniem. Jest więcej jak pewne, że zrealizowanie planu w 100% to pobożne życzenie, ale tak to już jest Niemniej będę chciał jednak przejść tą trasę. Jak nie w 6 to w 10 dni Czas pokaże co z tego wyjdzie. Jak znam siebie to z "pod Honem" ciężko mi się będzie rozstać

Co do przygotowania to plaża + lasy oliwskie + gdyńskie klify jak tylko przyjdzie wiosna będą miejscem moich licznych przechadzek. Teren co prawda nieporównywalnie łatwiejszy, ale przyjemny do podrasowania kondychy

Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Gdańsk

Po pierwsze witam na forum, gdyż jest to mój pierwszy wpis :)

Krzysiek wróciłeś już? Opiszesz na forum jak udała Ci się realizacja założonego planu? :)

W tym roku planuję swój pierwszy wypad w Bieszczady (w sierpniu) pomimo wykruszenia się kompana zdecydowałem się jechać sam :)

Na forum od
    03.2009
    Rodem z

Jak się udała realizacja planu? Ano niestety się nie udała... Już spieszę z wyjaśnieniem.

Otóż na początku maja doznałem kontuzji. Skręcenie stawu kolanowego z ukruszeniem łękotki przyśrodkowej. 3 tygodnie w gipsie od pół uda do kostki + 2 tygodnie rehabilitacji. Niby na termin wyjazdu bym się wyrobił, ale rozsądek wziął górę.

Obecnie jestem coraz bardziej rozchodzony i zaczynam zaprawę. Plan jest taki coby Bieszczad odwiedzić w połowie września. Mam nadzieję, że nie będzie jak w ubiegłym roku, czyli nieprzerwanie przez 6 dni deszcz. Co do planu, to będzie lekko zmodyfikowany. Wyłączony zostanie najprawdopodobniej odcinek Komańcza - Cisna i pewnie mordercza wyprawa z Wołosatego do Chatki Puchatka. W to miejsce pewnie coś wskoczy. Chociażby pętelka Cisna-Cisna czarnym szlakiem przez Jaworzec albo coś takiego.

Ciekawe czy to już wszystkie przeciwności jakie stanęły mi na drodze w Bieszczad? Mam nadzieję - do zobaczenia na szlaku!

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Oby wszystkie! Powodzenia!
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Na forum od
    03.2009
    Rodem z

Tak, to znowu ja, dla tych co jeszcze nie mają dość czytania moich upierdliwych dyrdymał

Po opisanych wyżej perturbacjach moja desperacja odnośnie wyjazdu sięga zenitu. Wyszło na to, że w nowym terminie mogę jechać SAM albo wcale. Pytanie brzmi czy samemu po Bieszczadzie chodzić jest bezpiecznie? Zadaję takie pytanie wierząc w maksymę: "Nie ma głupich pytań..." - wybaczcie Brak doświadczenia niestety. Z tego powodu i drugiego jakim jest niedawna kontuzja okroiłem znacznie plan pierwotny.

Kolejny projekt wygląda tak:

Dzień 1
    Cisna - Wetlina - przez Okrąglik - czerwony szlak

Dzień 2
    Wetlina - "Pod Rawkami" - zielony szlak

Dzień 3
    "Pod Rawkami" - Wetlina - przez Połoniny: Caryńską i Wetlińską - zielony i czerwony szlak a od przełęczy Orłowskiego żółty (?)

Jakieś porady, gdzie uważać, na co zwrócić uwagę?

Dzięki z góry.

Jeżeli szukasz towarzystwa, to w drugiej połowie września co najmniej kilka osób z forum będzie przebywać w Sękowcu.

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek Zobacz posta
    Tak, to znowu ja, dla tych co jeszcze nie mają dość czytania moich upierdliwych dyrdymał

Po opisanych wyżej perturbacjach moja desperacja odnośnie wyjazdu sięga zenitu. Wyszło na to, że w nowym terminie mogę jechać SAM albo wcale. Pytanie brzmi czy samemu po Bieszczadzie chodzić jest bezpiecznie? Zadaję takie pytanie wierząc w maksymę: "Nie ma głupich pytań..." - wybaczcie Brak doświadczenia niestety. Z tego powodu i drugiego jakim jest niedawna kontuzja okroiłem znacznie plan pierwotny.

Kolejny projekt wygląda tak:

Dzień 1
    Cisna - Wetlina - przez Okrąglik - czerwony szlak

Dzień 2
    Wetlina - "Pod Rawkami" - zielony szlak

Dzień 3
    "Pod Rawkami" - Wetlina - przez Połoniny: Caryńską i Wetlińską - zielony i czerwony szlak a od przełęczy Orłowskiego żółty (?)

Jakieś porady, gdzie uważać, na co zwrócić uwagę?

Dzięki z góry.
    Jeśli miałeś tak poważną kontuzję i chcesz iść sam, to proponuję zrezygnować z odcinka Cisna-Wetlina.
    Proponuję coś takiego.
    Dzień 1 - Wetlina- żółtym na przeł.Orłowicza i dalej czerwonym, obie połoniny i nocleg w UG.
    Dzień 2 - UG-Tarnica-Halicz-przeł.Bukowska i nocleg w Wołosatem (cały czas czerwony)
    Dzień 3 - Wołosate-niebieskim na obie Rawki i Działem zielonym do Wetliny

Kiedy chcesz dokładnie jechać? Może pojedziemy razem? Zabrałbym Cię po drodze. U mnie w grę we wrześniu wchodzi jedynie wyjazd wieczorem w czwartek i powrót wieczorem/w nocy w niedzielę. Na miejscu bylibyśmy w piątek nad ranem. Zrobilibyśmy kółko do Wetliny tak jak napisałem wcześniej. Gdzie chcesz nocować? Dobrze byłoby mieć namiocik w razie W.
    Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny :)

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

witaj ! co do kontuzji- to radziłbym zasięgnąć opinii ortopedy.Co on na Twoją wyprawę.Co do samej wędrówki-radzę byś używał kijków trekingowych !! A na kolano-orteza. Sam miałem poważną kontuzję kolana.( co w ogóle mnie przerażało ,że skończy się moje łażenie po górach ).Istotne, byś po prostu nie zaszkodził sobie.bo póżniej znów rehabilitacja itd.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)