Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Wątek: Nowe forum bieszczadzkie

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie Odp: Nowe forum bieszczadzkie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Zobacz posta
    nowego właściciela
    Marcin - nie ma nowego właściciela.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    a w czym wogole lezy problem? mozna zagladac na jedno forum , mozna i na dwa.. ja wogole zagladam na kolo 7 forow o tematyce gorsko-wyjazdowej i nie mam jakos z tego powodu wyrzutow sumienia grunt zeby poczytac ciekawe rzeczy i poznac jakis fajnych ludzi.. a czyja jest strona, kto jest adminem a kto moderatorem to juz chyba nie jest takie bardzo istotne?

,
    Otóż to, mam takie same zdanie jak Buba (i na podobną ilość forów zaglądam ;-) )

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

No dobra... na początek próba mojego forum (tzn. będzie cenzura czy nie?)... nie padł tu jeszcze link do nowego forum.. no to ja podam: www.bieszczadzkieforum.pl
    sprawdziłem... Pierwsze wrażenie:
    nie chciałoby mi się silić i rozwijać wątki, które były wałkowane na tym forum na setki różnych sposobów, a tak to właściwie na nowym forum wygląda (poza tym: nic dwa razy się nie zdarza).
    Są na naszym forum informacje, które nigdy nie pojawią się tam... choćby kopie artykułów i informacji z nieistniejących już stron internetowych (zachęcam do wklejania całych tekstów nie tylko linków, które szybko znikają).
    Wydawało mi się że jestem konserwatystą w swoich poglądach, ale patrząc na linki do stron na dole nowego forum to wygląda na to że kto zostaje tutaj jest rebeliantem... Jak ktoś twierdzi że "nic się nie stało" to moim skromnym zdaniem jest w błędzie.
    Ps. Pozdrawiamy nowe forum i cierpliwie czekam na powroty w te strony.

a w czym wogole lezy problem? mozna zagladac na jedno forum , mozna i na dwa,
    No właśnie. Jaki jest problem?

sturnus
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Misieg Zobacz posta
    [...]Ja nie widzę problemu w całej sytuacji, [...]
    a w czym wogole lezy problem? [...]
    Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    No właśnie. Jaki jest problem?

Otóż jest problem. I myślę że napisałem o tym wyraźnie. Chodzi mi o integrację. I społeczności i wiedzy. Na szczęście nikt nie może mi zarzucić że mam interes jakiś w tym byście pozostali na tym forum. Otóz nie mam. Was namawiam byście nie budowali nowych for, badź przez ich zakładanie, bądź w nich akces swój zgłaszając. Dlaczego? Jaki to problem? Znów powieje komuną ale w jedności siła. Nie jest problemem zajrzeć na jedno, dwa sześć for... ale jeśli poobrażamy się nawzajem i założymy 600? czy wtedy też nie będzie miała Buba, Basia czy Andrzej problemu? Co spowodowało że jestem "po tej stronie"? To że to forum było pierwsze, że już dużą skarbnicą wiedzy się pochwalić może. Że nie będzie powtórnego wyważania drzwi. To czekać będzie na nas i na tym nowym, jak i na wszystkich przyszłopowstałych forach. W tym problem! No chyba, że jeśli ktoś sie zapyta na "tamtym" (nie lubię takich określeń) o to "czy zakapior bieszczadzki to jest idol czy nie?", to ktoś tam wklei linka do tego forum (co zdaje się narusza prawo, a na pewno etyczne nie jest w zaistniałej sytuacji). Dlatego pozostanę tu pomimo iż pisałem niejednokrotnie, że Forum to, jakoś bardziej prezentuje poglądy i interesy pewnej grupy (nazwałbym ją przewodnicko-moderatorową). Jeśli ktoś z poza niej, wypowiedział się nie tak jak im było wygodnie lub nie daj boże skrytykował któregoś to "huzia na Józia"... Mimo to pozostanę tu.

Pozdrawiam

Cóż pieniądze łaczą ludzi ale i dzielą. Pamiętać należy że na fundament sie nie nadają. Zbyt kruchy fundament tworzą. Zwłaszcza dla przyjaźni... Powtórzę więc słowami Marcina:
    Cytat Zamieszczone przez Marcin Zobacz posta
    [..]Jak ktoś twierdzi że "nic się nie stało" to moim skromnym zdaniem jest w błędzie. [...]

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Zgodze się z Wami,że ze względów tzw. emocjonalnych,każdy podział jest przykry.To jakby dwa ogniska (lub kilka),oddzielne stoły itp.Fajnie jest być zwartą grupą,w której choć niesnaski bywaja,albo nie wszystko nam się podoba to jednak podążamy wspólnie i w jednym kierunku dzieląc czym tam kto ma albo co wie,a może potrafi.Mnie np zawsze cieszyło,kiedy odezwał się ktoś kogo długo nie było.Zaglądać sobie można ale to tak jak przez płot lub dziurę w nim do sąsiada.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
    "czy zakapior bieszczadzki to jest idol czy nie?", to ktoś tam wklei linka do tego forum (co zdaje się narusza prawo, a na pewno etyczne nie jest w zaistniałej sytuacji).
    Ze dwa razy wkleiłam już na tamtym forum linki do innych forów i nikt mnie nie zbanował.

Przekazałam również informację z tego forum na tamto i odwrotnie i też nikt mi nic nie zrobił.

Rzecz chyba w tym czy robi się to z dobrych intencji.
    Jeżeli podaję na tamtym forum konkretny link do tego (lub też innego) wyłącznie w celu udzielenia informacji pytającemu (bo taka informacja akurat na tym drugim forum już była) - to nikt z adminów tego lub tamtego forum chyba nie będzie miał pretensji.

Mogą natomiast mieć zastrzeżenia (i tu się wcale nie dziwię) kiedy ktoś w jawny sposób reklamuje na forum siebie i swój biznes.

W sumie na prawdę nie widzę problemu i wydaje mi się że bez żadnych problemów możemy usiąść wszyscy przy jednym stole.

Zresztą już kilka osób piszących i tu i tu zadeklarowało się wziąć udział w rocznicowej wycieczce na Łopiennik. (ja niestety nie mogę przyjechać).

Pozdrowienia

Basia
    Ostatnio edytowane przez Basia Z. ; 28-03-2009 o 18:16

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Mogą natomiast mieć zastrzeżenia (i tu się wcale nie dziwię) kiedy ktoś w jawny sposób reklamuje na forum siebie i swój biznes.Basia
    To w temacie? Czegoś nie rozumiem. Nie musisz tutaj reklamować swojej niechęci do niektórych osób, no chyba że uważasz że to było powodem podziału.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Sturnus napisał:

Otóż jest problem. I myślę że napisałem o tym wyraźnie. Chodzi mi o integrację. I społeczności i wiedzy.

Rozumiem, że Ci żal, że coś się "rozłazi".

Jednak pamiętaj, że te "przyjaźnie" nie spaja przynależność do tego samego forum - ten fakt jedynie to ułatwia.
    Owa przyjaźń, którą postulujesz jest gruntowana tym, że parę osób chce ze sobą rozmawiać. I będą to robić choćby na onecie, czy przez gg, skype i inne ustrojstwa.
    Było jedno forum i wszyscy się kochali ponad życie Komuna hippisów kurna, hehehe.

Należę do tych, co bywają i tu i tam.

No bo czy z racji czyjejś tam decyzji o stworzeniu innego forum mam się obrazić i przestać lubić z nimi rozmawiać?

Pozdrawiam:)

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

A ja tak sobie myślę - pamiętając niektóre posty tutaj i czytając niektóre tam, że zbyt długi czas spędzany przy komputerze jednak coś tam w psychice i postrzeganiu świata realnego zaburza...

chociaż przyznam się - przez małą chwilkę też się poczułam "odrzucona i samotna w sieci" kiedy się dowiedziałam, że wszyscy merytoryczni poszli w jedną stronę a wszyscy super fajni w drugą...NO TO KIM JA JESTEM?? nic nie wiem i nikt mnie nie lubi... płakałam trzy wieczory z rzędu, wzięłam deprim, znowu płakałam, jakoś się w końcu z tego otrząsnęłam...

pozdrawiam wszystkich, dla których literki na ekranie nie stanowią o sensie życia....

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)