Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Wątek: Nowe forum bieszczadzkie

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Domyślnie Odp: Nowe forum bieszczadzkie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    Ja bym był większym optymistą. Do nas przecież także prowadzi link ze strony Wirtualnych Bieszczad ( [url]www.bieszczady.info.pl
    Oraz ze strony : http://odkryjbieszczady.pl/
    Pozdrawiam
    Przemek

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

To nie jest takie proste jak się niektórym wydaje... Nowe powstało i tyle. Nie ma się też o co obrażać. Ludzie podejmują decyzje, takie jakie uważają w danej chwili za stosowne. Jednym się to podoba, innym nie. Na nowe się nie zalogowałem ale nie wykluczam, ze tego nie zrobię. Zaglądam tam jednak od czasu do zcasu. Nie podobają mi się wypowiedzi jednego z userów tamtego forum na temat tego. Nie będę się jednak wiuęcej wypowiadał na ten temat. Ot, kultura przez małe "k". Uważam, że oba fora będą sobie funkcjonowac równolegle. I naprawdę nie widzę powodu, zebyśmy się na KIMBIE nie spotkali. Rozwincie sobie nazwę KIMB. Kongres Internetowych Miłośników Bieszczadów/Bieszczadu/Bieszczad. Nie jest to KIMF. /Forum/.. Miłośnicy jednego, czy drugiego Forum mogą się spotykac osobno. Jednak Miłośnicy Bieszczadu powinni się spotykać razem i nie rozwalać spotkania dyskusjami na tematy jednego, czy drugiego forum.
    I tyle mojej wypowiedzi w tym temacie. Proszę kogokolwiek, kto jest zalogowany na "Nowym' forum o skopiowanie mojej wypowiedzi i wklejenie jej do odpowiedniego wątku na "Nowym"forum.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Jeszcze tylko jedna dygresja, pozornie nie na temat.

Tak się składa, iż od kilkunastu lat jestem członkiem jednego ze stowarzyszeń, a od chyba już 12 lat - członkiem jego zarządu.
    Pod koniec ub. wieku było nas ok. 250 osób.
    I wtedy doszło do "secesji" - grupa 15-tu członków wystąpiła z naszych szeregów i utworzyła nowe, odrębne stowarzyszenie.
    Przez pierwszych kilka lat głównym tematem ich dyskusji było, jak to dobrze jest u nich, a jak źle u nas, a tak w ogóle, to jak by nam dokuczyć.

Nazwali się szumnie - pierwszy wyraz nazwy ich stowarzyszenia to "Mazowieckie". Naszego - tylko "Warszawskie".

Stan na dziś.
    Ich jest ok. 25 osób, głównie żrących się już teraz tylko pomiędzy sobą. Gdyby nie okoliczność, iż do założenia stowarzyszenia potrzeba minimum 15 osób, już by się pewnie ponownie podzielili.
    Liczebność naszego stowarzyszenia przekracza 400 osób. Na niektóre nasze zebrania szkoleniowe przychodzą chyłkiem także dawni "secesjoniści", nic im nie mówimy, o sprawach organizacyjnych w ogóle z nimi nie rozmawiamy.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar Misieg
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Kraśnik/Rzeszów/Lesko

Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
    Powstało widzę nowe forum... Powstało na nieszczęście... Kolejne.. Najlepsze... Powstanie pewnie jeszcze ich wiele. I myślę że czas o apel by je zacząć lekceważyć. Niech umierają szybciej niż powstają. Bo zamiast nas łączyć, dzielą... Zaczynamy albo nie mieć czasu, albo niepotrzebnie go tracimy, by być wszędzie. Tak jak z Google: Znaleziono ileś milinów pasujących stron :(. Tak i tutaj już nie wiemy gdzie szukać informacji... Na którym forum? Więc czas zacząć być mądrym i świadomym użytkownikiem Internetu. Nie zapisywać się do każdego nowopowstałego forum bo akutat takie założył nasz kolega. Raczej spróbujmy go namówić by pozostał na dotychczasowym. Niech pokaże się w sieci poprzez stronę WWW. Ale na boga niech nie zakłada następnego forum o tej samej tematyce, tylko dlatego że to łatwe się zrobiło dzięki gotowym skryptom. Co będzie gdy wszyscy takie założymy? Zamiast pomagagać sobie, utrudniamy. Zakładamy tysiące stron o których zapominamy.. setki adresów e-mail... fora i czaty... Giniemy w tym rozgardiaszu i coraz rzadziej mamy chęć czegoś w nim szukać. Więc zignorujmy proszę kolejne nowopowstałe fora... Ja takoż czynię, pomimo że nie wszystko się mi tu podoba... że czasami dulszyznę węszę... że czuję że jakieś tam środowisko zdominowało to forum. Ale proszę: Łączmy się, nie dzielmy... (no i powiało komuną ). Chyba że wiedzą...

Pozdrawiam
    Zadaj sobie pytanie po co powstają nowe fora internetowe i odpowiedz na nie...

Ja nie widzę problemu w całej sytuacji, jeśli będę miał ochotę wypowiem się w tym lub innym forum, nie ma w tym żadnej tragedii, ani powodu do durnych kłótni, skoro są 2 fora to niech sobie będą, jak dla mnie może być ich i 500. Na tym forum udzielam się już troszkę i nie mam zamiaru przestać, ale dlaczego swoją wiedzą lub opinią na jakiś temat miałbym się tam nie podzielić?

Pozdrawiam i jak to ktoś na tym forum ładnie mówi/pisze Serdeczności

PS. kiedyś ktoś sformułował taką zasadę: dobra konkurencja może prowadzić tylko do poprawy standardów - może to będzie prorocze dla obydwu forów.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

a w czym wogole lezy problem? mozna zagladac na jedno forum , mozna i na dwa.. ja wogole zagladam na kolo 7 forow o tematyce gorsko-wyjazdowej i nie mam jakos z tego powodu wyrzutow sumienia grunt zeby poczytac ciekawe rzeczy i poznac jakis fajnych ludzi.. a czyja jest strona, kto jest adminem a kto moderatorem to juz chyba nie jest takie bardzo istotne?

,
    Ostatnio edytowane przez buba ; 28-03-2009 o 14:56
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    a w czym wogole lezy problem? mozna zagladac na jedno forum , mozna i na dwa.. ja wogole zagladam na kolo 7 forow o tematyce gorsko-wyjazdowej i nie mam jakos z tego powodu wyrzutow sumienia grunt zeby poczytac ciekawe rzeczy i poznac jakis fajnych ludzi.. a czyja jest strona, kto jest adminem a kto moderatorem to juz chyba nie jest takie bardzo istotne?

,
    Otóż to, mam takie same zdanie jak Buba (i na podobną ilość forów zaglądam ;-) )

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

No dobra... na początek próba mojego forum (tzn. będzie cenzura czy nie?)... nie padł tu jeszcze link do nowego forum.. no to ja podam: www.bieszczadzkieforum.pl
    sprawdziłem... Pierwsze wrażenie:
    nie chciałoby mi się silić i rozwijać wątki, które były wałkowane na tym forum na setki różnych sposobów, a tak to właściwie na nowym forum wygląda (poza tym: nic dwa razy się nie zdarza).
    Są na naszym forum informacje, które nigdy nie pojawią się tam... choćby kopie artykułów i informacji z nieistniejących już stron internetowych (zachęcam do wklejania całych tekstów nie tylko linków, które szybko znikają).
    Wydawało mi się że jestem konserwatystą w swoich poglądach, ale patrząc na linki do stron na dole nowego forum to wygląda na to że kto zostaje tutaj jest rebeliantem... Jak ktoś twierdzi że "nic się nie stało" to moim skromnym zdaniem jest w błędzie.
    Ps. Pozdrawiamy nowe forum i cierpliwie czekam na powroty w te strony.

a w czym wogole lezy problem? mozna zagladac na jedno forum , mozna i na dwa,
    No właśnie. Jaki jest problem?

sturnus
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Misieg Zobacz posta
    [...]Ja nie widzę problemu w całej sytuacji, [...]
    a w czym wogole lezy problem? [...]
    Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    No właśnie. Jaki jest problem?

Otóż jest problem. I myślę że napisałem o tym wyraźnie. Chodzi mi o integrację. I społeczności i wiedzy. Na szczęście nikt nie może mi zarzucić że mam interes jakiś w tym byście pozostali na tym forum. Otóz nie mam. Was namawiam byście nie budowali nowych for, badź przez ich zakładanie, bądź w nich akces swój zgłaszając. Dlaczego? Jaki to problem? Znów powieje komuną ale w jedności siła. Nie jest problemem zajrzeć na jedno, dwa sześć for... ale jeśli poobrażamy się nawzajem i założymy 600? czy wtedy też nie będzie miała Buba, Basia czy Andrzej problemu? Co spowodowało że jestem "po tej stronie"? To że to forum było pierwsze, że już dużą skarbnicą wiedzy się pochwalić może. Że nie będzie powtórnego wyważania drzwi. To czekać będzie na nas i na tym nowym, jak i na wszystkich przyszłopowstałych forach. W tym problem! No chyba, że jeśli ktoś sie zapyta na "tamtym" (nie lubię takich określeń) o to "czy zakapior bieszczadzki to jest idol czy nie?", to ktoś tam wklei linka do tego forum (co zdaje się narusza prawo, a na pewno etyczne nie jest w zaistniałej sytuacji). Dlatego pozostanę tu pomimo iż pisałem niejednokrotnie, że Forum to, jakoś bardziej prezentuje poglądy i interesy pewnej grupy (nazwałbym ją przewodnicko-moderatorową). Jeśli ktoś z poza niej, wypowiedział się nie tak jak im było wygodnie lub nie daj boże skrytykował któregoś to "huzia na Józia"... Mimo to pozostanę tu.

Pozdrawiam

Cóż pieniądze łaczą ludzi ale i dzielą. Pamiętać należy że na fundament sie nie nadają. Zbyt kruchy fundament tworzą. Zwłaszcza dla przyjaźni... Powtórzę więc słowami Marcina:
    Cytat Zamieszczone przez Marcin Zobacz posta
    [..]Jak ktoś twierdzi że "nic się nie stało" to moim skromnym zdaniem jest w błędzie. [...]

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
    "czy zakapior bieszczadzki to jest idol czy nie?", to ktoś tam wklei linka do tego forum (co zdaje się narusza prawo, a na pewno etyczne nie jest w zaistniałej sytuacji).
    Ze dwa razy wkleiłam już na tamtym forum linki do innych forów i nikt mnie nie zbanował.

Przekazałam również informację z tego forum na tamto i odwrotnie i też nikt mi nic nie zrobił.

Rzecz chyba w tym czy robi się to z dobrych intencji.
    Jeżeli podaję na tamtym forum konkretny link do tego (lub też innego) wyłącznie w celu udzielenia informacji pytającemu (bo taka informacja akurat na tym drugim forum już była) - to nikt z adminów tego lub tamtego forum chyba nie będzie miał pretensji.

Mogą natomiast mieć zastrzeżenia (i tu się wcale nie dziwię) kiedy ktoś w jawny sposób reklamuje na forum siebie i swój biznes.

W sumie na prawdę nie widzę problemu i wydaje mi się że bez żadnych problemów możemy usiąść wszyscy przy jednym stole.

Zresztą już kilka osób piszących i tu i tu zadeklarowało się wziąć udział w rocznicowej wycieczce na Łopiennik. (ja niestety nie mogę przyjechać).

Pozdrowienia

Basia
    Ostatnio edytowane przez Basia Z. ; 28-03-2009 o 19:16

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)