Powstało widzę nowe forum... Powstało na nieszczęście... Kolejne.. Najlepsze... Powstanie pewnie jeszcze ich wiele. I myślę że czas o apel by je zacząć lekceważyć. Niech umierają szybciej niż powstają. Bo zamiast nas łączyć, dzielą... Zaczynamy albo nie mieć czasu, albo niepotrzebnie go tracimy, by być wszędzie. Tak jak z Google: Znaleziono ileś milinów pasujących stron :(. Tak i tutaj już nie wiemy gdzie szukać informacji... Na którym forum? Więc czas zacząć być mądrym i świadomym użytkownikiem Internetu. Nie zapisywać się do każdego nowopowstałego forum bo akutat takie założył nasz kolega. Raczej spróbujmy go namówić by pozostał na dotychczasowym. Niech pokaże się w sieci poprzez stronę WWW. Ale na boga niech nie zakłada następnego forum o tej samej tematyce, tylko dlatego że to łatwe się zrobiło dzięki gotowym skryptom. Co będzie gdy wszyscy takie założymy? Zamiast pomagagać sobie, utrudniamy. Zakładamy tysiące stron o których zapominamy.. setki adresów e-mail... fora i czaty... Giniemy w tym rozgardiaszu i coraz rzadziej mamy chęć czegoś w nim szukać. Więc zignorujmy proszę kolejne nowopowstałe fora... Ja takoż czynię, pomimo że nie wszystko się mi tu podoba... że czasami dulszyznę węszę... że czuję że jakieś tam środowisko zdominowało to forum. Ale proszę: Łączmy się, nie dzielmy... (no i powiało komuną ). Chyba że wiedzą...
Pozdrawiam
Zakładki