Dzieki Długi za zaproszenie, choć poczucia humoru mi nie brakuje!!!! Chetnie skorzystam mimo, iż wolę Bieszczady. Ale czy można jeszcze żaglówką po Bałtyku popływać, czy już utworzono Morski Park Narodowy, z polską częścią morza jako ścisłym rezerwatem?? To że tzw. ustawodawca - czyli 560 przez nas opłacanych "wybrańców" - uchwala idiotyzmy, wcale nie znaczy, że musimy się z nimi godzić. Lecz w tym konkretnym przypadku, mam na mysli lotnie nad Bieszczadami, większą rolę odgrywa absurdalna interpretacja ustawy przez Parkowładców, niż jej literalne zapisy. A teraz ad personam. Chciałem napisać "obłuda mieszczucha", ale pomyślałem, że może brzmieć niezbyt grzecznie a obrażać cię, broń Boże, nie chciałem. Klerykalizm na pewno nie, bo zakłada miłośc bliźniego; do glajciarzy też. Anarchosyndykalizm? Możliwe, ale wierzę, że nie w wydaniu Baader-Meinhoff. I żeby wszystko było jasne - ja nie latam, choć bardzo żałuję!!! Natomiast od zawsze wkurzała mnie głupota; zwłaszcza z dorobioną, pseudoekologiczną ideologią. No bo, jak zrozumieć to, co fajnie zauważył Kamil Żeglarz: w poziomie można a w pionie, nie????

Odpowiedz z cytatem