Łatwiej i korzystniej byłoby posadzić tam na stałe jakiegoś twardziela z "gnatem" za pazuchą, który by wystawiał wezwania do zapłaty, a klientów awanturujących się wysyłał na dół w trybie przyspieszonym. Efekt edukacyjny murowany, a i nowe miejsce pracy by powstało.
kurcze strasznie sie cieszę, że widziałem i byłem na tarnicy gdy "tego czegoś" NIE było. co za fart :D
Właściwie to nawet barierki nie pomogły, byłam w sobotę, podobno jakaś grupa się za barierką rozsiadła i pomachano im przed nosem mandatem na 200zł. Tym razem im się upiekło, ale jak widać nawet barierki nie do każdego przemawiają. A porządek musi być!!
Fajnie jest i juz...kto widział wiacisko nad Berehami Grn na szlaku na Caryńską, to już wie:D Obszerna buda, stół ustawiony tak, żeby można spoko sypiać na nim, ławki gorsze lecz do wytrzymania. Że w quasipodhalańskim stylu? No cóż. Bojkowski w tym miejscu lub łemkowski byłyby grubą przesadą:) A w ogóle to liczą się intencje. Nic to, że gdy wędrowca na Carynie dopadnie burz, to będzie przed zlewą musiał zejść tak nisko, że i tak go zleje:P Najważniejsze, że będzie miał gdzie z miną pyszną oglądać kolejnych zlewanych dobiegających do daszka z wybałuszonymi gałami. To mu poprawi samopoczucie (jak mniemam). A zadowolenie gosci PN-u jest najważniejsz:D
Pozdrawiam po zbyt długiej przerwie,
Derty
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Co tam ławeczki. Ja proponuje parkowym dorzucenie do tego jakże cennego projektu, powstałego w duchu autentycznej troski o przyrodę i krajobraz, ustawienie na WSZYSTKICH pikach dostępnych dla turów, PANORAM!!! Dużych, najlepiej takich jak ta pod Racławicami, z piknie wymalowanymi krajobrazami. Z opisem, biletem wstępu i cieciem do pilnowania w nocy:D Co tam tury we mgle nie zobaczą, to zobaczą w panoramie. Sam pożytek, a jeszcze zatrudnienie się zwiększy, obrót finansowy, lista dokonań itd:D Płot na szczycie to działanie bez rozmachu. Ławeczki to malizna. Wielkie dzieła, wielcy wykonawcy - tak bym zatytułował kolejny wniosek do EKofunduszu. A nie...przepraszam...do WFOŚiGW, bo Ekofundusz już zniknie niebawem.
No dobra...już się nie czepiam
Derty
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Czepiacie się, przecież ławeczki na szczytach są takie śliczne
Intencje powiadasz? Hm..., turyści chyba nie zrozumieli intencji, bo zrobili sobie sławojkę. Podejrzewam, że za rok dojdzie do tego wysypisko śmieci. Jak to już w innych miejscach bywało.![]()
"niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
http://takiewedrowanie.blogspot.com/
Jeszcze tylko kostka brukowa na szlaku i będzie git.
Co wy chcecie od ławeczek na Tarnicy są ładne jest gdzie usiasc,wiaty któryh jest kilka i postawiło je nadleśnictwo też sie bardzo przydają,ina sprawa ,że "turyści " niestety śmieci rozrzucaja gdzie popadnie.Niestety taką mamy kulturę"pod zdechłym azorkiem".Kwestia wychowania i inteligencji![]()
Dzięki Bogu na Ukrainie nie ma wiatek, tarasików widokowych, siatek na skałkach...na razie przynajmniej, więc trza korzystać![]()
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki