Właśnie myślałem że chyba gadamy o innych potokach,tak zakręciłeś,he he.Na Dołżyczce jest jeszcze taki Salto del Angel :)
Właśnie myślałem że chyba gadamy o innych potokach,tak zakręciłeś,he he.Na Dołżyczce jest jeszcze taki Salto del Angel :)
Pozdrav
Zmieniamy potoczek:
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Te resztki hydrobudowli znajdują się na odcinku potoku pomiędzy tymi mostkami:
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Na dopływie tamtego potoku znajduje się taki malutki wodospadzik (ale opisywany w internecie):
To mi wygląda na wodospadzik na tyłach kamieniołomu między Berehami a Nasicznem, a jeśli tak to potoczek z zagwozdki to Prowcza.
Brawo! Brawo! Brawo! Wodospadzik na potoku Rewanyn.
Na fotkach powyżej wlot kanału młynówki i resztki tamy w Dwerniku na Bereżance (Dwerniku). Młynówka była dość długa - 300 m, a tama w czasach jej świetności całkiem spora, spiętrzenie wody mogło sięgać blisko dwóch metrów.
O to się wreszcie dowiedziałam jak się potok nazywa bo nigdzie nie mogłam znaleźć.
Najlepsze, że mam ich mapę i potok faktycznie podpisany... Ale wtedy w plecaku inna była, a po powrocie szukałam na necie nie po mapach okupujących półkę
Na jakiej rzece w jakiej miejscowości jest ten most?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki