"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Tereny wokół wsi to niemalże same pastwiska i jak na jednym z nich zobaczyłem ten zestaw wypoczynkowy
hydro2.jpg
to sobie wyobraziłem wypoczywające na nim krowy i przypomniał mi się stary kawał o dwóch krowach siedzących na gałęzi i przelatującym kluczu imadeł :)
Ale do rzeczy, ten widoczek powinien pomóc:
hydro3.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
To już zalatuje na zagadkę kryminalną .
Siedzę i kombinuję szukając rozwiązania .... pewnie autorowi o to chodziło aby zmusić do wysiłku intelektualnego.
No to zmuszam się
sir Bazyl napisał
No to mamy tylko dwa rejony : Ustrzyk Dolnych i MichniowcaDruga podpowiedź: Bałtyku to wody z tego źródła nie zasilą.
Podpowiadacze internetowe mówią o odnowionym szlaku do źródeł Strwiąża .... ale Bazyl twierdzi że do niej wpadają inne rzeczki i potoki.
Pewnie ma rację , kto jak kto , ale Bazyl to na pewno rozróżnia
Patrzę na mapę no i mam fajną rzeczkę będącą dopływem Strwiąża czyli potok Stebnik
Ale żadnych informacji o jego źródłach ....?
A może to być w Bandrowie Narodowym.... Mamy tak potoki o nazwie Królewka i Jasienik z wieloma odnogami i sama wieś ma wiele łąk.
Nie są to okolice Bandrowa ale dzięki, że próbujesz. Pora już chyba na rozwiązanie:
hydro4.jpg
A tu artykuł dzięki któremu zacząłem poszukiwać tego źródełka:
http://www.bieszczadzka24.pl/aktualn...m-plynaca/4147
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 02-04-2022 o 19:47 Powód: uzupełnienie
Dzięki , fajna zabawa
.... i inspiracja ?
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki