Okolica wygląda na odcinek tzw starej kolejki nad Smerekiem, a pod Fereczatą, w kierunku na Beskid, tylko nic nie wiem o rezerwacie w tamtej okolicy...
Okolica wygląda na odcinek tzw starej kolejki nad Smerekiem, a pod Fereczatą, w kierunku na Beskid, tylko nic nie wiem o rezerwacie w tamtej okolicy...
Pozdrav
Tak sobie patrzę na mapę i kombinuję jak tu naprowadzić na cel i sobie wymyśliłem, że gdyby podstawą trójkąta równobocznego skierowanego wierzchołkiem w kierunku południowym, był odcinek Beskid - Pszczeliny, to jego pole powierzchni będzie wynosić a kwadrat pierwiastek z trzech przez cztery, gdzie a stanowi długość boku trójkąta, i gdzieś na tej właśnie powierzchni znajduje się ten murek!
Troszkę mi się to rozjeżdża z mapą, gdyż na WIG-ówce z 37 roku jest już zaznaczone torowisko.
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 19-03-2014 o 19:35
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)