Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: wyjazd nad Solinę - mlody kierowca

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Domyślnie Odp: wyjazd nad Solinę - mlody kierowca

ee eee droga koleznaka widac nie spotkala jeszcze "tych" kierowcow z brzozowa i leska ee ja tam sie boje jezdzic w bieszczady dlatego nie bywam czesciej niez 5 razy w miesiacu
    woodcraft is life craft

Tereso45, oczywiście, że wyprawa w Bieszczady nie należy do trudnych, ale nie dla kogoś, kto jedzie tam pierwszy raz a jego doświdczenie jako kierowcy liczymy nie w latach a w miesiącach. Oj, wtedy nie jest juz tak prosto.

Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz - nie wiem, czy dobrze robiłam. Wjeżdżamy na górkę i tuż przed dojazdem na jej szczyt nie widać, w którą stronę (prawo, lewo czy prosto) bedziemy zjeżdżać. Ja wtedy zwalniałam, dopóki nie zobaczyłam, w którą stronę będę jechać. Zauważyłam, ze inne auta trgo nie robiły. I nie wiem, czy nie robiły tego, bo znały trasę, czy też jest jakiś inny patent.

I jeszcze jedno mnie nurtuje - gdzie parkować? W Polańczyku nie było problemu (pewnie bedzie gorzej w sezonie) ale już w Solinie miałam problem, bo albo parkingi płatne albo samochody zaparkowane przy drodze, co nie wyglądało zbyt bezpiecznie. No więc gdzie parkować, by komuś nie utrudniać i zeby naszym 4 kółkom nic się nie stało?

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

na dole kolo wejscia na teren elektrowni jest darmowy parking , kolo starego gsu niedaleko zapory jest darmowy parking
    woodcraft is life craft

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Smile Odp: wyjazd nad Solinę - mlody kierowca

niestety z parkingami jest kiepsko w Solinie można tez spróbować po drugiej stronie zapory na Jaworze tam poza sezonem zawsze mozna znaleźć miejsce a nawet i w sezonie tez sie znajdzie.
    Jeżeli chodzi o drogę po bieszczadach to zawsze jest ten pierwszy raz i trzeba poprostu sobie poradzic pewnie teraz juz wiesz ze to nie takie straszne

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    ee eee droga koleznaka widac nie spotkala jeszcze "tych" kierowcow z brzozowa i leska ee ja tam sie boje jezdzic w bieszczady dlatego nie bywam czesciej niez 5 razy w miesiacu
    Klopsik jadąc w bieszczady jestem tez w Lesku więc spotkałam tam kierowców miejscowych i jakoś nie stważali zagrożeń na drodze a z pewnościa jest tam dużo bezpieczniej niż w innych o wiele większych miastach. lecz kiedyś spotkałam na seprentynie pod Wetlinską kierowcę Busa (starszy siwy fecet zawsze w kapeluszu ) tego gościa wysłała bym na jazde po pustyni lub bezdrożach a nigdy do jazdy po drodze i jeszcze wozić ludzi On jest chyba niedowidzacy (nie jest to tylko moja opinia )lepiej uciekać z drogi gdy ten facet jedzie.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)