Strona 133 z 177 PierwszyPierwszy ... 33 83 123 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,321 do 1,330 z 1761

Wątek: Muzyka, której słuchamy

Szkutawy
    Guest

Domyślnie Odp: Muzyka, której słuchamy

... nie no.. takie smuty w nocy szaleństwa....... może coś trochę innego....

Przemku - mnie się podobało to pierwsze, wcale nie smutne tylko melancholijno-refleksyjne ;-).

A przy okazji coś do posłuchania... był czas, że słuchałam tego na okrągło...gdyby to było z płyty winylowej to z pewnością zdarłabym ją doszczętnie.. chodziło dokładnie o ten fragment " Każdy musi swój egzamin zdać, choć walka ma czterdzieści kilka rund. Jedni godzą się ogony gnać, inni gonią znikający punkt..." miał za zadanie mobilizować mnie, żeby pomimo przeciwności nie poddawać się... Wszystkiego dobrego w 2016 roku .

Ostatnio edytowane przez leirion ; 01-01-2016 o 04:29 Powód: coś mi nie wyszło cytowanie...

Szkutawy
    Guest

"[QUOTE=leirion;164392]Przemku - mnie się podobało to pierwsze, wcale nie smutne tylko melancholijno-refleksyjne ;-).

A przy okazji coś do posłuchania... był czas, że słuchałam tego na okrągło...gdyby to było z płyty winylowej to z pewnością zdarłabym ją doszczętnie.. chodziło dokładnie o ten fragment " Każdy musi swój egzamin zdać, choć walka ma czterdzieści kilka rund. Jedni godzą się ogony gnać, inni gonią znikający punkt..." miał za zadanie mobilizować mnie, żeby pomimo przeciwności nie poddawać się... Wszystkiego dobrego w 2016 roku ."

Dwanaście, a teraz w zasadzie trzynaście lat temu byłem na takim festiwalu w Roskilde w Danii. Wtedy widziałem ten zespół na żywo. Wcześniej coś tam słyszałem, ale Sigur Rós, był wtedy (w naszym kraju) kapelą bardzo niszową. Na festiwalu tym było ok. 10 tyś ludzi z Islandii, co stanowiło wtedy około 4% ludności tego kraju. Przyjechali tam, głównie właśnie dla tej kapeli. Poszedłem posłuchać. Byłem jakieś dziesięć metrów od sceny pośród ludzi, którzy zaczęli tworzyć misterium przed koncertem. Raz wszyscy siadali, a raz wstawali... wykonywali jakieś gesty. Zespół jeszcze nie grał, a widać było, że to ważna rzecz dla nich i dla nich najbardziej zrozumiała. Koncert był niesamowity... jak spektakl. W powietrzu unosił się hipnotyczny przekaz. Po kilku minutach słuchania i ja zacząłem czuć o co w tym idzie. Pojawiła się kraina lodu i ognia, martwej skały,falujących traw, przestrzeni i strzelających w nią gejzerów. Jak w baśni. Długo, by pisać....

Szczęśliwego Nowego Roku....
    Ostatnio edytowane przez Szkutawy ; 01-01-2016 o 13:48 Powód: też nie do końca umiem cytować...

Cytat Zamieszczone przez przemolla Zobacz posta
    Koncert był niesamowity... jak spektakl. W powietrzu unosił się hipnotyczny przekaz. Po kilku minutach słuchania i ja zacząłem czuć o co w tym idzie. Pojawiła się kraina lodu i ognia, martwej skały,falujących traw, przestrzeni i strzelających w nią gejzerów. Jak w baśni. Długo, by pisać....
    Koncert na żywo.. musiał być ekscytujący... muzyka taka refleksyjno-relaksacyjna... utworzyłam dla nich osobny katalog w Ulubionych i na razie wrzuciłam te dwa utwory... ale jak będę mieć trochę czasu to z przyjemnością pobuszuję na YouTube za innymi... Dziękuję za podpowiedź.. .

Ta trójca jest niesamowita :)

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

28 grudnia 2015r. rak ukatrupił na śmierć Lemmy'ego[*]
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik Awatar komisaRz von Ryba
    Na forum od
    05.2008
    Rodem z
    dziki wschód

ktoś pamięta jeszcze ten zespół

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Zmarł David Bowie

Szkutawy
    Guest

Szkutawy
    Guest

Choć nasączona muzyka dużą ilością efektów i taka przejrzysta ... i krystaliczna, to kiedy oczy zamknąłem... wiatę o zmroku zobaczyłem nad Wołosatym, gdzie dym ogniska się unosił, a resztki dnia w rzece odchodząc cicho pobłyskiwały.... kiedyś....

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)