Zastanawiałam się do jakiej kategorii to wrzucić... jednak tu :)
A ja słucham Nad Porami Roku i szeroko rozumianej piosenki turystycznej i poetyckiej.
http://www.youtube.com/watch?v=0-DVK...eature=related
WUKA
www.wukowiersze.pl
Dobre Mamciu, i takie prawdziwe, że aż przeszywa i płakać się chce :)
W tym stylu przypomniała mi się Owca:
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Dopiero co, sporo bałkańskich rytmów zaserwowała Mamcia, ale dobrego nigdy dość :)
Na początek zaserwuję Bijelo Dugme w pieśni Djurdjevdan z niezapomnianymi obrazami "Czasu Cyganów" Kusturicy:
A tak byłem uchachany , gdy po długim, a nawet bardzo długim urlopie, rano w poniedziałek zapylałem do pracy:
I kolejne obrazy z filmu Kusturicy, tym razem "Czarny kot, biały kot", filmu który zawsze nastraja mnie pozytywnie. Motyw przewodni - Bubamara:
Kto nie widział, a zajawka się spodobała, zapraszam do wątku "Film na wolną chwilę gratis".
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
inne wykonanie , zupełnie inne
Bajka na dobranoc i idziemy spać. Teledysk kręcony podobno w Diabligrodzie :
a na dzisiejszy wieczór, a coraz chłodniejsze są, chyba trzeba golf załozyć
Świeżutki koncert Czechomora z Czeskich Budziejowic. Jeśli macie wolne ze dwie godziny - koniecznie :)
Aktualnie 6 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 6 gości)
Zakładki