[QUOTE=Gienia;151634]Tak się do mnie przyczepiło i nie chce zejść....
Rzeczywiście fajne....
[QUOTE=Gienia;151634]Tak się do mnie przyczepiło i nie chce zejść....
Rzeczywiście fajne....
też mi się spodobały te 2 lata temu (troszkę klimatów Cocteau Twins ) ..nowej płytki jeszcze nie znam ....
taki miłe zupełnie :)
... jest tyle kapel obecnie, że nadążyć ciężko .... nawet tych dobrych jest mnóstwo.... tych znanych, które powszechnie się prezentują i tych co tkwią gdzieś w swojej niszy i ciszy... tej kapeli przyznam się, że bliżej nie znałem... ale się wgłębiłem trochę w temat od wczoraj.... Cocteau Twins ... może z przestrzeni, pogłosów, chorusów, trochę z brzmienia.... kiedyś słyszałem kapelę gdzie grały same dziewczyny, a był to całkiem odmienny gatunek muzyczny i przyznam, że sposób wyrazu był podobny, mimo całkiem odmiennej muzyki... kobiety "ślizgają" się po frazach, ich trącenia w struny są na ogół nieśmiałe... jakby trochę arytmiczne... nie znaczy, że nie trafione.... trochę tak jak gdyby stąpały po toni wodnej... ale bardzo mi się to spodobało i dziękuję Gieni za dodanie tego kawałka.
przemolla -tak to już jest...na świecie kupa różnistych ''Janków Muzykantów" jest.Nie starczy żywota naszego by to wszystko ogarnąć, poznać. To, że ktoś miał fart, że go ktoś usłyszał, a póżniej wypromował(tzn. wpompował kupę kasy ) a póżniej katują nas do usr..śmierci w mediach....nie znaczy , że nie ma już nic wartościowego i działającego na nasze zmysły. Czasem moi znajomi łechtają moje ego -''ale ty masz tyle odjazdowej , nie znanej muzy...".Ale kto komu broni szukać i odnajdywać ?
Parę lat temu, na lwowskim rynku ,wieczorową porą doleciały do moich uszu cudne dżwięki - dwóch starszawych gości grało na gitarach, jakiś archaiczny sprzęt, czeskie ''jolany '' czy cóś ....rety ALE GRALI !!!! ..nawet zbytnio nie przejmowali się, czy ktoś im rzuca ''do kapelusza" >widać było ich pasję...
Słoweński rock unplugged :) http://www.youtube.com/watch?v=8yxyhL6nmAk
Ostatnio edytowane przez Hero ; 14-02-2014 o 21:57
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki