Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
Nawoływanie do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" w tym przypadku jest - jak dla mnie - trochę śmieszne. "Nie będę płacił podatków, bo i tak zostaną źle wykorzystane, a resztę rozkradną"... Poza tym jakoś nie mogę uwierzyć, że ta sytuacja z biletami ma czarno-biały wymiar, czyli zły BdPN i dobry, uciśniony GOPR. Zwłaszcza po poście Derty'ego. Takie polskie bagienko, ot co...
Pozdrawiam
Ja nie nawołuje do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" tylko do kupowania biletów wyłącznie na szlak, a skoro nie można kupić biletu na szlak to wg prawa oznacza, że nie trzeba go mieć (skoro go nie można kupić).
Jeśli ten brak możliwości "nabicia" biletu na szlak nie jest przypadkiem tylko celowym działaniem to polityka BdPN przypomina mi w tym wymiarze politykę ZSRS (ZSRR) opisaną m.in. u J. Mackiewicza.
Jak byś się poczuł, gdybyś chciał przekazać 1 % swojego podatku na zbożny cel, a tu pani w US mówi Ci, że druki, w których jest rubryka, gdzie możesz wpisać tę darowiznę się skończyły?
Post Derty'ego nie dotyczył bieszczadzkiego GOPR więc po cóż tu o nim dyskutować? Forum dotyczy zdaje się Bieszczadów?