Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
Doroto, to nie miałoby sensu.
Na 30 osób głosujących nie przyjechało 14, czyli 47%. Absolutnie nie wierzę (i Ty chyba również) w taki natłok "nadzwyczajnych wydarzeń" uniemozliwiających aż tylu osobom przyjazd na KIMB.
Poza tym nie każdy z nieobecnych chciałby ... coś pozornie sensownego wymyślić i takie pytanie, jakie sugerujesz, w ogóle by przemilczał.
No tego nie byłabym pewna.
Organizuję od dawna dość sporo imprez (tzn. 3-4 w roku) dla swojego środowiska.
I czasy są całkiem inne niż 20 lat temu.
Wtedy kiedy ktoś obiecał przyjechać można było być bardziej pewnym jego przyjazdu niż teraz.

Zdarzyło mi się że 3 lata temu organizowałam imprezę autokarową, zarezerwowałam autokar, wpłaciłam zaliczkę, a potem z 40 osób, które się początkowo deklarowały pojechało 20, wobec czego za autokar płaciły one dwa razy więcej.
I to wszystko byli moi bardzo dobrzy znajomi, nie mam do nikogo pretensji, bo rzeczywiscie mieli poważne powody !

Obecnie "warunki zewnętrzne" a szczególnie te dotyczące pracy są tak zmienne, tyle rzeczy dzieje się niespodziewanie, że tak na prawdę to chyba lepiej się nie umawiać.
Ze swoimi przyjaciółmi zazwyczaj obecnie skrzykujemy się na wspólny wyjazd 1-2 dni przed wyjazdem.

Mi w ostatnich dwóch tygodniach już 2 x przełożyli pewne ważne spotkanie służbowe na którym powinnam być (co akurat nie ma żadnego związku z KIMB-em, ale ma z inną imprezą, którą planuję).

Tak że uważam, że nie masz racji wypominając nieobecnym ich nieobecność.

Pozdrowienia

Basia

P.S.
Powody swojej nieobecności mogę Ci wyjaśnić na priv, mam nadzieję że zrozumiesz że były poważne.