Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Bądźmy poważni

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie Odp: Bądźmy poważni

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    (...) O jakich słowach rzucanych na wiatr mówisz Stały Bywalcze, (...)
    Czy tylko kataklizm na skalę światową? Poważny wypadek? Aresztowanie?
    (...)
    Czy zwykłe problemy zawodowe - brak możliwości wzięcia urlopu, nie możność odpuszczenia sobie pracy, problemy rodzinne, trudności natury finansowej...nie chce mi się wymyślać, co jeszcze poza "posiadaniem w dupie tego zacnego grona" mogłoby być przyczyną nie stawienia się?
    (...)
    Miałem już nie pisać w tym wątku, ale skoro imiennie się do mnie zwracasz z pytaniem, to Ci grzecznie odpowiadam.

1. Mówię o ważkich słowach rzucanych na wiatr, bo to nie była tylko taka sobie zwykła deklaracja przyjazdu. Była ona połączona z głosowaniem. Słaba frekwencja w zasadzie wypaczyła wynik naszych wyborów. Wg głosów "ważnych ex post" rezultat głosowania okazał się remisowy 8:8.
    Być może niektórzy z nas (np. Tarnina i Manio) poczuli się lekko zawiedzeni tym, że nie obchodzili swojej 5-tej rocznicy w Sękowcu. Nie wiem, może tak, może nie. Oni głosowali na Sękowiec, z którym czują się emocjonalnie związani. Gdyby wynik 8:8 był już podczas zakończenia głosowania, doszłoby do losowania, mógłby w nim zwyciężyć Sękowiec, itd.

2. Ja osobiście nic o tym, że ktoś ma kogoś w d... nie wyartykułowałem. Jedna pani napisała tylko (i to dużymi literami), że ma wielką dupę, na co ja jej odparłem, że (cyt.) "nie tylko małe jest piękne". Być może owa moja skłonność do kobiet "dupiastych" łączy się z masochizmem, który mi zarzuca (też w tym wątku) Buba, ale co ja na to poradzę ?

3. Zwykłe problemy zawodowe czy finansowe lub rodzinne (też zwykłe) nie są - w moim przekonaniu - żadnym "nadzwyczajnym wydarzeniem". Problemy zwykłe można było, moim zdaniem, przewidzieć i albo powstrzymać się od głosowania, albo te problemy przezwyciężyć. Z problemami zwykłymi sobie nie radzisz ?

4. Nieco dziwi mnie aktywność (w tym wątku) osób, które ani nie głosowały, ani w ogóle na KIMB-y nie jeżdżą. Niechby sobie tylko poczytały. Po co się wtrącają do spraw, które je z założenia nie interesują ? Na Naszym Forum jest tyle innych działów tematycznych - niechże się tam wyżywają.
    Taka Buba na przykład. Była na Pikuju, zawstydziła Andrzeja627 and company, i tylko jeden malutki, skromniutki pościk zamieściła (we "Wschodnim Łuku Karpat") ???!!! Więcej tu (w tym wątku) najątrzyła, w dodatku w nieswojej sprawie, niż tam napisała. Bo to już taki z Niej widać człowiek - storpedować czyjeś starania o naprawę lokalnej drogi, pojudzić w sprawach organizacyjnych KIMB-u, które zaczęły Ją obchodzić dopiero po zakończeniu KIMB. W tym, przyznaję, jest dobra.
    Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 26-05-2009 o 15:55
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Chyba ja najwięcej narozrabiałem. Nie miałem jednak takiego zamiaru. Jeżeli kogokolwiek uraziła moja wypowiedź o dupie, to PRZEPRASZAM Niech nas łączy sympatia do Bieszczadu, a nie dzieli moja wypowiedź na temat obecności, czy nie na KIMBie. Każdy powód jest dobry, żeby przyjechać na KIMB, czy chociażby w Bieszczad i każdy, który na KIMBie się nie pojawił ma jakieś wytłumaczenie /choćby dla samego siebie/. Nie sądzę, żeby ktokolwiek z tych, którzy nie przyjechali w tym czasie w Bieszczady nie przyjechał tylko z tego powodu, żeby nie spotkać się z Bertrandem, Wojtkiem, Kazikiem, czy kimkolwiek innym. To dopiero byłoby chore. Mam nadzieję, że moja wypowiedź będzie mi wybaczona...
    Nie warto tego wątku już dalej kontynuować, bo lepiej czegoś nie napisać niż potem tego żałować.
    I to jest już naprawdę moja ostatnia wypowiedź w tym temacie.
    Pozdrawiam obecnych i nieobecnych na KIMBie
    bertrand236

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Bądźmy poważni i przestańmy już płakać nad rozlanym piwem. Stało sie jak się stało. Osoby, które nie dotarły bo coś tam w ostatniej chwili wyskoczyło (ja to rozumiem) powinny przynajmniej o tym zawiadomić przed KIMBem np. na priv. do pana prezydenta.WUKA była jedyną osobą, która się usprawiedliwiła. Można więc było.
    Teraz zaś pomyślmy jak tu zmodyfikować ordynację by na przyszłość uniknąć podobnych dyskusji i wzajemnych żalów.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

3. Zwykłe problemy zawodowe czy finansowe lub rodzinne (też zwykłe) nie są - w moim przekonaniu - żadnym "nadzwyczajnym wydarzeniem". Problemy zwykłe można było, moim zdaniem, przewidzieć i albo powstrzymać się od głosowania, albo te problemy przezwyciężyć. Z problemami zwykłymi sobie nie radzisz ?
    SB,

Zwykłe, niezwykłe - nie ma tu obiektywnej definicji, co jest, a co nie jest powodem na tyle wyjątkowym, by usprawiedliwiał, w Twoim, czy moim mniemaniu - to subiektywne spojrzenie nakazuje podjęcie takiej, czy innej decyzji...czasem z ciężkim sercem.

A z problemami radzę sobie na tyle dobrze, na ile potrafię i jestem w danej chwili w stanie.

@Piskalu,

O jakichś obawach pisałem gdzieś wcześniej, ale nadziei nie traciłem do sobotniego południa...niestety nie wyszło. Choć fakt mogłem wcześniej zadbać o możliwość telefonicznego powiadomienia i przeproszenia za nieobecność - mea kulpa, czy cóś. Przepraszam:)

I to chyba mój ostatni post w tym wątku, masz rację...o dupę rozbić takie dyskusje...o WIELKĄ DUPĘ

@BMillerze

Dobra rady, skorzystam:)...a szlaki chętnie kiedyś skrzyżuję z Twoimi:)

Pozdrawiam serdecznie:)
    Ostatnio edytowane przez vm2301 ; 27-05-2009 o 12:35

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez piskal Zobacz posta
    WUKA była jedyną osobą, która się usprawiedliwiła. Można więc było.
    Pisałam w środę 13 maja o godz. 23.12:

http://forum.bieszczady.info.pl/show...&postcount=136

Czy wymagasz usprawiedliwienia na piśmie listem poleconym ?

Przepraszam, ale już mnie to wkurza.

B.

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Ok.Ok. Nie śledzę tak dokładnie forum.SB też chyba nie. Zresztą wtedy już bylismy w Bieszczadach.
    Poza tym słowo "usprawiedliwienie" w tym kontekscie brzmi niezręcznie. Może lepiej, po prostu-"zawiadomienie".

Bieszczadnik Awatar mavo
    Na forum od
    11.2008

Ahh!!!!
    Zeby sie z tej piany dalo pocignac jakies paliwo.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    Taka Buba na przykład. Była na Pikuju, zawstydziła Andrzeja627 and company, i tylko jeden malutki, skromniutki pościk zamieściła (we "Wschodnim Łuku Karpat") ???!!! Więcej tu (w tym wątku) najątrzyła, w dodatku w nieswojej sprawie, niż tam napisała. Bo to już taki z Niej widać człowiek - storpedować czyjeś starania o naprawę lokalnej drogi, pojudzić w sprawach organizacyjnych KIMB-u, które zaczęły Ją obchodzić dopiero po zakończeniu KIMB. W tym, przyznaję, jest dobra.
    a co, twoje watki sluza tylko do tego zeby ci przyklaskiwac i pisac jaki jestes wspanialy i jakie masz genialne pomysly?jak ktos ma inne zdanie i je wypowie to "jatrzy" i jest zly? a najlepiej zeby sie wogole nie wypowiadal??

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    zawstydziła Andrzeja627 and company, .
    nikogo zawstydzac nie mialam zamiaru... jedynie mi zal ze nikogo nie udalo sie spotkac, a szykowala sie fajna impreza! zawsze zal fajnego spotkania!!!
    Ostatnio edytowane przez buba ; 27-05-2009 o 16:40
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar kobieta_bieszczadzka
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    to tu ... to tam ...

" Ahh!!!!
    Zeby sie z tej piany dalo pocignac jakies paliwo."

no najlepiej zimne... gdzieś w krzaczorach....

Mam prośbę do wszytkich uczestników owego wątku nieszczęsnego.... zamknijmy już temat, proszę... Nie jest to sprawa w moim odczuciu tak istotna, aby mogła wzbudzać takie emocje, a co za tym idzie, kolejne waśnie.... Nie byliśmy to nie byliśmy ... Bez nas też się świetnie bawiliście, więc w czym problem kochani..... ? Zakopmy temat gdzieś głęboko w czeluściach forum... i uznajmy, ze go nie było......
    Ostatnio edytowane przez kobieta_bieszczadzka ; 27-05-2009 o 16:36

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

"Na 30 osób głosujących nie przyjechało 14, czyli 47%".
    Napisał Stały Bywalec.

Ależ Stały Bywalcze, nie masz świadomości, że na ... necie każdy jest według swego mniemania debeściak, jednak... gdy grozi "real", jakoś debeściaki ("Bieszczadzkie" w tym wypadku) wymiękają???
    Dlatego swego czasu zapytałem grzecznie, z jakiego powodu nawet tu, na necie, gostki niektóre nie zamieszczają fotki swej twarzyczki ...
    Jakiś powód jest ? UPA boita się? Identyfikacyji w terenie?
    Ej, jak to jest?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów