Moim zdaniem jest to rozmienianie na drobne imprezy, która obrasta po mału legendą. W tym roku w październiku planuję pobyt w bieszczadzie i chętnie spotkam się z forumowiczami i nie tylko na szlaku ale i przy kufelku browara ale nie koniecznie musi się to odbywać pod szyldem KIMB-u.
pozdrawiam
Marek
Ostatnio edytowane przez joorg ; 27-05-2009 o 00:34
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Nie "zaprzepaściła" jeno storpedowała naszą dyskusję na ten temat.
W korespondencji e-mail do redakcji (mniejsza z tym, której gazety) wysłałem "do wiadomości" owo pismo kierowane do przeróżnych decydentów, a także zamieściłem linki do dwóch naszych wątków dyskusyjnych (tego ws. samego pisma, i tego o stanie technicznym drogi).
I odpowiedź otrzymałem, a jakże. Napisali mi, że sprawę zbadają, ale też, że z naszej dyskusji na forum bynajmniej nie wynika takie jednoznaczne poparcie tej mojej (niby mojej, chociaż to była wspólna) inicjatywy.
No i ręce mi opadły, i już ten temat pozostawiłem "odłogiem".
Wracając zaś do KIMB-u, aby i Tobie odpowiedzieć, i przywrócić właściwy temat tego wątku, to już nie będę angażował się tak bardzo w jego organizację. Gdzie będzie, to będzie. Kiedy będzie, to będzie. Jeśli mi nic nie wypadnie "nadzwyczajnego", to przyjadę, wpłacę wpisowe, pojem, popiję - miło mi będzie.
![]()
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Właśnie w takim celu wybraliśmy na ostatnim KIMB-ie lokal kontaktowy, którym słusznie zresztą został zaprzyjaźniony Zajazd pod Caryńską w Ustrzykach Górnych. Właściciel obiecał nam ,że nad ławą koło kominka znajdzie się miejsce na powieszenie banerka,informującego że właśnie tu spotykają się miłośnicy Bieszczadów. Wszyscy, będący w Bieszczadach w tym czasie mogą na kilka chwil przysiąć przy kominku i spotkać się z innymi , nie potrzeba w tym celu zwoływania kolejnych KIMB-ów, bowiem KIMB jest jeden - w maju. A spotkania takie można ustalić np.w soboty około 19, kiedy to każdy zdąży już zejść z gór.
Tarnina
Niewątpliwie rację mają Duch Przeszłości, Pyra.57, Tarnina i Xiro (wymienieni w porządku alfabetycznym), że regułą są coroczne KIMB-y majowe i basta.
Ale każda "szanująca się" reguła powinna posiadać swój wyjątek, zresztą tylko ją potwierdzający. A ja istotne okoliczności zaistnienia takiego wyjątku znajduję.
Przede wszystkim rzeczywiste wyniki głosowania nad wyborem miejsca tegorocznego KIMB były nie 17:13, lecz 8:8. Co do tego, to już chyba nikt znający regulamin naszego głosowania nie ma wątpliwości.
Zatem gdyby ów rzeczywisty i sprawiedliwy wynik był znany od początku, doszłoby do losowania pomiędzy ZpC w Ustrzykach Górnych a OW w Sękowcu. Która z tych lokalizacji by zwyciężyła - oczywiście nie wiadomo.
Takiego losowania jednak nie było, VIII KIMB odbył się w zajeździe "Pod Caryńską" w Ustrzykach Górnych, był bardzo udany, za co chwała Sebastianowi, osobom go wspomagającym i nam wszystkim.
Ale sprawiedliwości musi stać się zadość !!!
Uważam wynik wyborów lokalizacji tegorocznego KIMB za rozstrzygnięty tylko do etapu finału, w którym ostatecznie zwyciężyły dwie lokalizacje. W jednej z nich tegoroczny KIMB już się odbył, w tej drugiej - jeszcze nie.
Reasumując, uważam że drugi tegoroczny KIMB (jeśli nie IX, to np. VIIIA) powinien odbyć się w drugiej połowie września lub na początku października w Ośrodku Wypoczynkowym w Sękowcu. Termin ten jest zbieżny z moim zaplanowanym tam pobytem, co wprawdzie "śmierdzi" subiektywizmem, ale ma też i swoje obiektywnie dobre strony:
- jest to naprawdę dobra pora roku na pobyt w Bieszczadach, ubiegłoroczne dziewięciodniowe opady deszczu w tym czasie chyba już nieprędko się powtórzą,
- będąc na miejscu w Sękowcu mógłbym "trzymać rękę na pulsie", organizacja tam KIMB-u byłaby bowiem nieco trudniejsza niż w lokalu gastronomicznym, gdzie tego typu impreza odbywa się na zasadzie samograja,
- w niedzielę 4 października odbędzie się malowniczy odpust w odrestaurowanej cerkwi w Łopience (zawsze się on tam odbywa w pierwszą niedzielę października).
Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 28-05-2009 o 12:11
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki