Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Bieszczady z przewodnikiem

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Mery
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Wrocław

Domyślnie Odp: Bieszczady z przewodnikiem

Szczerze, to zależy co kto woli.
    Ja jestem przeciwny tego typu "kompleksowym wycieczkom". Wycieczkom, gdzie biega się za przewodnikiem, rzadko można się zatrzymać kiedy zauważy się coś ciekawego, a później trzeba zrezygnować z czegoś ciekawego, bo jakaś paniusia obciasik sobie złamała.
    Rozumiem, że mamy coraz mniej czasu i każdy chce jak najszybciej i najwięcej zobaczyć i zwiedzić. Jeżeli chodzi o piramidy, Paryż, czy Wenecję, to nich będzie, ale góry warto zostawić dla turystyki, a nie wycieczek.
    Podsumowując: jestem przeciwny zorganizowanym wycieczkom w górach. A zgadzam się chociażby z Bertrandem - wypady tego typu są o wiele ciekawsze.
    Gościniec mroczny i wciąż wyboisty...

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Prosząc o radę w tej kwestii spodziewałeś się chyba, że będą tylko dwie odpowiedzi - warto i nie warto...ewentualnie trzecia opcja...leząca gdzieś po środku.

Ja jestem typem zosi-samosi, więc przewodnik książkowy + materiały publikowane m. in. w sieci + wiedza z forum i wio w drogę.

Skoro założyłeś taki wątek, to chyba masz odmienną naturę.

Może spróbuj wybrać rejon, poczytaj o nim we wszelkich dostępnych Ci źródłach zamów sobie przewodnika, a potem odpowiedz sobie na pytanie, czy było warto. Czy prowadził Cie "chodzący audio-book", czy człowiek, który miał wiedzę szerszą od tej powszechnie powielanej, czy potrafił ją podać w sposób ciekawy, czy dobrał trasę odpowiednio i w sposób, w który Ty sam byś tego nie potrafił zrobić.

A wtedy albo zapomnisz o tym wątku szybko albo wyrobisz kartę stałego klienta

Na pewno nie wyrokowałbym zdecydowanie na wstępie - warto - nie warto.

...bo to takie subiektywne.

Pozdrawiam:)

Bieszczadnik Awatar Misieg
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Kraśnik/Rzeszów/Lesko

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Prosząc o radę w tej kwestii spodziewałeś się chyba, że będą tylko dwie odpowiedzi - warto i nie warto...ewentualnie trzecia opcja...leząca gdzieś po środku.

Ja jestem typem zosi-samosi, więc przewodnik książkowy + materiały publikowane m. in. w sieci + wiedza z forum i wio w drogę.

Skoro założyłeś taki wątek, to chyba masz odmienną naturę.

Może spróbuj wybrać rejon, poczytaj o nim we wszelkich dostępnych Ci źródłach zamów sobie przewodnika, a potem odpowiedz sobie na pytanie, czy było warto. Czy prowadził Cie "chodzący audio-book", czy człowiek, który miał wiedzę szerszą od tej powszechnie powielanej, czy potrafił ją podać w sposób ciekawy, czy dobrał trasę odpowiednio i w sposób, w który Ty sam byś tego nie potrafił zrobić.

A wtedy albo zapomnisz o tym wątku szybko albo wyrobisz kartę stałego klienta

Na pewno nie wyrokowałbym zdecydowanie na wstępie - warto - nie warto.

...bo to takie subiektywne.

Pozdrawiam:)
    Dobrze gada, polać mu
    Ostatnio edytowane przez Misieg ; 01-06-2009 o 10:05 Powód: literatka się wkradła

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

A dzięki, ale...polewano mi tak szczodrze w ostatni łykend, że nie skorzystam...chwilowo

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Coś mi się zdaje,że i bez nich przemyślenia dałyby takie same rezultaty.Kombinuj więc!

Awatar mrowka
    Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    Poznań

a ja często łażę po Bieszczadach z dzieciakami (w wakacje pracuje sobie jako wychowawca na koloniach) - wycieczki z przewodnikiem zawsze sa najgorsze (takie moje doswiadczenie) - juz na dzien dobry pytaja o koperte z kasa, pozniej te serpentyny autokarem i solina i chatka puchatka - i oczywiscie najkrotsza droga. Mam nadzieje ze sa przewodnicy z powolania:) a tymczasem podciagam sie pod opinie ogolu - ze lepiej z kartkowanym przewodnikiem:) pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez mrowka Zobacz posta
    wycieczki z przewodnikiem zawsze sa najgorsze (takie moje doswiadczenie) - juz na dzien dobry pytaja o koperte z kasa, pozniej te serpentyny autokarem i solina i chatka puchatka - i oczywiscie najkrotsza droga.
    Przecież nie o takie wycieczki i takich przewodników chodzi w tym wątku. Chodzi o prawdziwych przewodników górskich, nie nastawionych na wycieczki autokarowe, którzy mogliby pokazać coś więcej niż tylko połoniny.

Cytat Zamieszczone przez mrowka Zobacz posta
    Mam nadzieje ze sa przewodnicy z powolania:)
    Też mam nadzieję. Może ktoś zna takich?

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Andrzeju ! Podpowiedz proszę jak poznać
    prawdziwych przewodników górskich, nie nastawionych na wycieczki autokarowe
    Jakie kryterium przyjąć ?

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

chetnie porowadze osoby zainteresowane niestandardowa wycieczka typu poor solina chtka puchatka / full tarnica solina muzeum ustrzyki lecz chcace poznac ciekawe miejsca poza najabrdziej znanymi punktami w drodze
    woodcraft is life craft

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    chetnie porowadze osoby zainteresowane niestandardowa wycieczka typu poor solina chtka puchatka / full tarnica solina muzeum ustrzyki lecz chcace poznac ciekawe miejsca poza najabrdziej znanymi punktami w drodze
    Klopsik, dzięki za propozycję.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów