Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Bieszczady z przewodnikiem

Mieszany widok

Awatar mrowka
    Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie Odp: Bieszczady z przewodnikiem

a ja często łażę po Bieszczadach z dzieciakami (w wakacje pracuje sobie jako wychowawca na koloniach) - wycieczki z przewodnikiem zawsze sa najgorsze (takie moje doswiadczenie) - juz na dzien dobry pytaja o koperte z kasa, pozniej te serpentyny autokarem i solina i chatka puchatka - i oczywiscie najkrotsza droga. Mam nadzieje ze sa przewodnicy z powolania:) a tymczasem podciagam sie pod opinie ogolu - ze lepiej z kartkowanym przewodnikiem:) pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez mrowka Zobacz posta
    wycieczki z przewodnikiem zawsze sa najgorsze (takie moje doswiadczenie) - juz na dzien dobry pytaja o koperte z kasa, pozniej te serpentyny autokarem i solina i chatka puchatka - i oczywiscie najkrotsza droga.
    Przecież nie o takie wycieczki i takich przewodników chodzi w tym wątku. Chodzi o prawdziwych przewodników górskich, nie nastawionych na wycieczki autokarowe, którzy mogliby pokazać coś więcej niż tylko połoniny.

Mam nadzieje ze sa przewodnicy z powolania:)
    Też mam nadzieję. Może ktoś zna takich?

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Andrzeju ! Podpowiedz proszę jak poznać
    prawdziwych przewodników górskich, nie nastawionych na wycieczki autokarowe
    Jakie kryterium przyjąć ?

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

chetnie porowadze osoby zainteresowane niestandardowa wycieczka typu poor solina chtka puchatka / full tarnica solina muzeum ustrzyki lecz chcace poznac ciekawe miejsca poza najabrdziej znanymi punktami w drodze
    woodcraft is life craft

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    chetnie porowadze osoby zainteresowane niestandardowa wycieczka typu poor solina chtka puchatka / full tarnica solina muzeum ustrzyki lecz chcace poznac ciekawe miejsca poza najabrdziej znanymi punktami w drodze
    Klopsik, dzięki za propozycję.

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta

Trudne pytanie.

Z zawodowych przewodników bieszczadzkich osobiście znam tylko Lucynę, która zajmuje się głównie obsługą wycieczek zorganizowanych. Myślę, że mogłaby Ci coś konkretnego doradzić, ale odebrano jej możliwość wypowiadania się na tym forum.

Sam chciałbym znać takich przewodników, którzy mogliby mnie zaprowadzić w nowe, nieznane mi miejsca w Bieszczadach. Myślę, że tu na forum są ludzie, którzy znają wystarczająco dobrze Bieszczady, aby pełnić taką rolę, ale nie są zawodowymi przewodnikami. Trzeba ich poznać osobiście.

Na przykład, przyjedź we wrześniu do Sękowca i pochodź ze Stałym Bywalcem.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

moze nie tylko lucyna sie tym zajmuje toz pisze powyzej ze zajmuje sie tym zawodowo--posiadam uprawnienia-- przewodnikuje i pilotuje , nie tylko biegam po dachach
    woodcraft is life craft

Wink Odp: Bieszczady z przewodnikiem

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    prawdziwych przewodników górskich, nie nastawionych na wycieczki autokarowe

Trzeba by sie pewnie udac np. do Nepalu i zapytac o Szerpa, wydaje mi sie że jeszcze autokarowki nie oprowadzali

a ja często łażę po Bieszczadach z dzieciakami (w wakacje pracuje sobie jako wychowawca na koloniach) - wycieczki z przewodnikiem zawsze sa najgorsze (takie moje doswiadczenie) - juz na dzien dobry pytaja o koperte z kasa, pozniej te serpentyny autokarem i solina i chatka puchatka - i oczywiscie najkrotsza droga. Mam nadzieje ze sa przewodnicy z powolania:) a tymczasem podciagam sie pod opinie ogolu - ze lepiej z kartkowanym przewodnikiem:) pozdrawiam
    to masz Mrówko strasznego pecha co do przewodników
    raczej kopert nie biorą najczęściej gotówkę( co raczej normalne)
    a jak lubisz czytać dzieciom to w radio można dorobić na opowiadaniu o niesamowitych, dzikich Bieszczadach , które zaczynają się już za Rzeszowem
    a tak serio to kto kształtuje przewodników??
    nie klienci??

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów