Może drugą turę zielonych koszulek z logo forum dla tych co się teraz dopiero obudzili ??
Może drugą turę zielonych koszulek z logo forum dla tych co się teraz dopiero obudzili ??
Pozdrawiam. Lech
Mam dwie wiadomości - dobrą i mniej dobrą.
Ta dobra - koszulki zostały już wysłane!
Ta mniej dobra - poszły przesyłką ekonomiczną, więc mogą iść nieco dłużej.
A było to tak: koszulki odebrałem w czwartek, ale do weekendu - najzwyczajniej w świecie - nie miałem czasu, żeby je zapakować, pooklejać, poopisywać i powysyłać. Udało mi się wysłać jedną, niejako na próbę, żeby sprawdzić, jaki będzie faktyczny koszt. Okazało się, że na mojej osiedlowej poczcie koszt wysyłki jednej koszulki w kopercie bąbelkowej poleconym priorytetem wynosi 5,10 zł (patrz. fot 1.). Myślę sobie: "Jest nieźle, mieścimy się w budżecie!" Wczoraj dokonałem pakowania całości i dziś rano radośnie przytargałem pozostałe 30 paczek na praską pocztę, czynną całą dobę. Miła pani w okienku poinformowała mnie, że ta sama pojedyncza koszulka w kopercie bąbelkowej wysłana poleconym priorytetem u niej kosztuje... ponad 7 zł! Nawet pokazała cennik. Przyznaję, że zgłupiałem i w końcu zdecydowałem się na wysyłkę poleconym ekonomicznym (fot.2). Zapomniałem na śmierć, że mamy nadwyżkę, którą możnaby na priorytet przeznaczyć. No ale stało się. Przepraszam tych, którzy będą musieli poczekać na koszulkę parę dni dłużej
Rozliczając ostatecznie akcję: 36 forumowiczów zamówiło łącznie 56 koszulek. Do kasy wpłynęło łącznie 1.427 zł, natomiast koszty wyniosły ostatecznie 1.319,52 zł, w tym:
- produkcja - 1.119,44 zł (fot. parę postów wcześniej),
- wysyłka - 152,70 zł (fot. 1 i 2),
- koperty - 47,38 zł (fot.3).
W kasie pozostało zatem 107,48 zł, ale jeden z forumowiczów prosił o późniejszą wysyłkę, więc trzeba będzie wydać jeszcze kilka zł. Ostatecznie pozostanie zatem prawie okrągła stówka, która - zgodnie z wolą większości - zostanie przeznaczona "na przelew" podczas KIMB-u
Jak przesyłka do Was dotrze, dajcie znać, proszęKażde zamówienie i każda paczka zostały sprawdzone kilka razy, ale gdyby cokolwiek było z zawartością nie tak, to oczywiście pilnie informujcie. Niektóre torebki z koszulkami musiałem naderwać, żeby spuścić nadmiar powietrza, bo były nadmuchane i hermetycznie zamknięte, więc nie mieściły się do kopert.
W załączniku nr 2 są podane numery nadania, jakby co. Jeden z zamawiających dostał w dwóch pakunkach, bo w jednym jego zamówienie się nie zmieściło
Edit - aaaa, jeszcze jedna ważna sprawa: została mi jedna wolna koszulka w rozmiarze L, wyprodukowana nadprogramowo i bezpłatnie, bo tak pasowało maszynie producenta. Jeśli ktoś reflektuje, proszę o PW. Cena standardowa, czyli 22 zł + 6 za przesyłkę, po potrąceniu kosztów przesyłki wpłata zostanie przekazana na zdrożne cele KIMB-owe
Co do kolejnych edycji, to (przynajmniej ja) na ten rok nie przewiduję dogrywek, co oczywiście nie powinno ograniczać inicjatyw innych forumowiczów![]()
Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 23-08-2009 o 15:31
Właśnie listonosz mnie odwiedził i dostarczył koszulkę. Czyli jednak można w miarę szybko :)
Orzeszku... Są naprawdę szybcy![]()
DO mnie również dotarła przesyłkadziękuję
Mam koszulkę!!!! jest naprawde bardzo ekstra...dzięki za inicjatywę i trud organizacji calej sprawy.
Koszulki dotarły do Rzeszowa! To oznacza, że chyba dotarły już wszędzie (jak powszechnie wiadomo z dowolnego miejsca w Polsce dalej niż do Rzeszowa jest tylko w Bieszczady).
Czterech panów B.
Koszulki dotarły i do Leska.
Marcin
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)