Witam. Wybieram się 25 lipca w Bieszczady. Chcięlibyśmy z mężem pójść z Ustrzyk Górnych na Połoninę CAryńską i potem wrócić przez Rawkę do Ustrzyk. Trasa ok 15km. Mój mąż jedzie w góry pierwszy raz. Czy ta trasa nie będzie dla niego zbyt ciężka ???
Witam. Wybieram się 25 lipca w Bieszczady. Chcięlibyśmy z mężem pójść z Ustrzyk Górnych na Połoninę CAryńską i potem wrócić przez Rawkę do Ustrzyk. Trasa ok 15km. Mój mąż jedzie w góry pierwszy raz. Czy ta trasa nie będzie dla niego zbyt ciężka ???
Jeśli Małżonek ma choćby przeciętną kondycję, to powinien dać radę. Ale jeśli nawet nie, to z Caryńskiej możecie zejść wcześniej albo odpuścić sobie Rawki i do Ustrzyk wrócić wcześniej. Powodzenia :)
Nie chodzi mi o długość tylko to podejście z Ustrzyk na Połoninę czerwonym szlakiem. Ale kondycję ma więcej niż przeciętną więc pewnie da radę ;D
A co myślicie o wejściu na Korbanię ?? Jest sens ???
Witaj na forum. Wszędzie jest sens...
bertrand236
No to pewnie na Korbanie tez pójdziemy ;D
I jeszcze jedno pytanie. Mamy nocleg w Polańczyku. jedziemy samochodem. Czy z Polańczyka do Ustrzyk Górnych samochodem dostaniemy się bez problemu ??
Bez
bertrand236
a pamietajcie o okryciu głowy i odpowiedniej ilosci napoi
Pamiętamy. Mam nadzieję ze 1,5l wody na osobę wystarczy ???
Jak Ci wody braknie to z potoka weźmiesz.Lepsza jest niż te wszystkie gazy i niegazy sklepowe.
Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.
Bardziej męczące jest podejście z Wyżniańskiej na Małą Rawkę. Co do wody, to pamiętaj że na połoninach upał jest bardzo dokuczliwy. 2 literki na głowę to nie za dużo! Odwodnienie to również skurcze! No i wodę lepiej czymś "zaprawić". Czysta woda przez nasz organizm "przeleci" jak przez sito! Kto nie wierzy niech spyta fizjologów. I nie zapomnij czekolady. Schodząc z Caryńskiej na przełęcz zrobicie sobie popas w Bacówce (polecam grule! jedna porcja starczy dla dwóch osób!) a wodę możecie uzupełnić już na szlaku na Rawkę. W miejscu gdzie szlak ostro skręca na lewo i w górę, tuż przed pierwszymi schodami, można zejść w prawo do potoku i zatankowac się :)
Pozdrawiam.
P.S. No i choćby nie wiem jak było ciepło i sucho to porządne buty i kurtkę zapakować mi do plecaka! Żeby nie było! :D
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki