Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: i zamarzyły mi się podróże samolotem :)

Widok wątkowy

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Domyślnie Odp: i zamarzyły mi się podróże samolotem :)

No cóż, sezon ogórkowy na turystyce jak widać
    Rok 1990, po tygodniowym pobycie w RFN-ie, gdzie służbowo byłem 2 dni a pozostałe fajnie spędziłem na zwiedzaniu, melduję się na lotnisku REN-MEN we Frankfurcie nad Menem. To jest czas wojny w Iraku i jeżdżąc po RFN-ie widzę sporo US Marines w rynsztunku bojowym. Kupiłem też w sklepie militarnym w Bonn sporo ciuchów amerykańskiego wojska.
    No, ale jestem na tym lotnisku i mając trochę czasu do odprawy chodzę sobie i pstrykam Kodakiem S900 co ciekawszego mi wpadnie w oko, bo mam jeszcze zapas na kliszy. Po jakimś czasie widzę, że chodzi za mną jakiś dziwny gość... olewam go i dalej pstrykam. Wreszcie odprawa... gdy ja podchodzę to zjawia się nagle znowu ten gość, zza zaplecza wychodzą celnicy, żołnierze i bóg wie kto jeszcze. Zostaję otoczony i na oczach gawiedzi i pod automatami przeszukany. Wyciągneli mi wszystkie klisze... znaczy prześwietlili te, które miałem przy aparacie. Przetrzepali bagaż a w nim połowa pojemności to oryginały US Marines. W samolocie, leciałem business class i gdy już siedlismy, w rzędzie obok, nagle jakiś facet delikatnie namawia jakiegoś Polaka by się przesiadł co tamtem z widocznym strachem w oczach czyni. Ten który usiadł miał mnie, aż do Warszawy, na oku. Na Okęciu następna powtórka na osobistej i pytanie "po co mi bojowe amerykańskie mundury?".
    Ostatnio edytowane przez Recon ; 08-07-2009 o 00:43
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)