Rozumiem akurat trafiłyśmy na rocznicę tych wydarzeń i miałyśmy okazję obejrzeć to koszmarne miejsce.
Rozumiem akurat trafiłyśmy na rocznicę tych wydarzeń i miałyśmy okazję obejrzeć to koszmarne miejsce.
„Life is brutal and full off zasadzkas”.
Pytanko mam, właśnie chciałem zakupić bilet na połączenie Lwów Sołotwino i niestety nie można. Najbliższą stacją którą znajduje ich wyszukiwarka na stronie:
http://booking.uz.gov.ua/en/
jest Teresva. Wiecie o co chodzi, jest jakiś remont torów? Poszukałem w inny sposób i pojawia się wpis, że niby kurs codziennie dopiero od 17 października!!! To by potwierdzało fakt braku możliwości rezerwacji biletu, ale czy to prawda?
No i od razu pojawia się kolejne pytanie, jak dostać się z tej Teresvy do Solotvino? Niby blisko, ale jak tam z marszrutkami wygląda temat?
Cześć
Też się wybieram w połowie czerwca tym moim ulubionym "orient expressem" w południowo wschodnią część Czarnohory
- rzeczywiście pewnie coś tam remontują przed Sołotwino - bo biletów nie kupi.
Ale pewnie to nie problem - kursują tam drogą wzdłuż Cisy autobusy z Użgorodu i Mukaczewa do Stanisławowa i Kołomyi (tak ok. co 2,3 godziny coś tam jedzie). Ja pewnie kupię bilety do końca tj. Teresvy albo do Tiaczewa (bo to większe jest miasteczko) jeszcze pomyślę.
Kiedy się wybierasz ? - to ten co pojedzie pierwszy zda relację. Ja się muszę dostać do Rachowa, A ty?
Tak, znalazłem te busy, będę miał jak pamiętam o 10:30 z Teresvy, także spoko. Teresva ma 7tyś. mieszkańców więc taka mała nie jest.
Ja jadę dalej, do Rumuni. Wyjazd ok. 1/2 lipca.
To ja jadę wcześniej, jak wrócę wkleję fotkę z przystanku. Też mi się wydaje że tak po 10 jedzie Użgorod-Stanisławów.
W styczniu jechaliśmy nim w 7 osób ale z Sołotwino w stronę Rachowa, to pewnie w Teresvy też się zatrzymuje.
Przechodzicie na przejściu Sołotwino-Syget przez ten "mostek" na Cisie? Fajny pomysł na Rodniańskie i Marmarosze. Jechałem tam samochodem.
Można tam przejść na piechotkę?
Tak, tak, te przejście, można na piechotkę do Sygietu, zero problemów.
Witać!
Czy jest poranne połączenie autobusowe Lwów - Rahów?
Może lepiej uderzyć do IF a potem celować na Rahów?
Rafał Łoziński
Chyba lepiej uderzyć porannym pociągiem do Frakivska a potem marszrutką. Ale jest też autobus do Rachowa bodajże z Bratysławy co jedzie przez PL. Jakoś przed północą jest w Rzeszowie i koło 11 do Rachowa dociera.
A patrzałeś elektriczki? Kiedyś wracałem z Rachowa do IF elektriczką właśnie, a potem autobusem do Lwowa. Kurna, odwrotnie też powinno się dać.
Niebawem ma się ukazać dokładny rozkład jazdy
19424348_1649218801786071_1428786653298669608_n.png
http://rzeszow.tvp.pl/32955777/przej...uroregionalnej
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki