A jaką walutę się teraz opłaca brać na Ukrainę?Euro czy dolary??
A jaką walutę się teraz opłaca brać na Ukrainę?Euro czy dolary??
mAAtylda
Mati , środkiem płatniczym na Ukrainie jest Hrywna (jako bankowiec chyba wiesz ) i taka walutę trzeba brać .Kup w Medyce w kantorach przed przejściem granicznym , najlepsze kursy i potargować można jak więcej kupujesz.
Też dobrze się "wychodzi" jak wybierasz np. we Lwowie w bankomacie.
Na przejściu granicznym w Krościenku , można Hrywne kupić po drugiej stronie granicy w sklepach za PLN
Kiedy i gdzie się tam wybierasz ?
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Wiem, wiem, ale wiem że tez opłaca się mieć walutę obca i na miejscu wymieniać, z tym że któraś z tych walut obcych jest lepiej opłacalna.
Jadę na majówkę na zamki i twierdze: Kamieniec Podolski, Chocim,Lwów, Żółkiew.
mAAtylda
Niegdyś tak się robiło, że się kupowało dolary a potem wymieniało na hrywny. Teraz ja tak nie robię, ani znajomi, ani nawet nie słyszę, żeby ktoś tak robił.
Przy tak małych sumach to naprawdę bez znaczenia co się wymienia;-)
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Pamiętam jak dziesięć lat temu na Ukrainie częściej płaciłem dolarami niż hrywnami (taksówki, różne opłaty "specjalne" itp).
:)
ja jesienią płaciłem to co miałem...hrywny, dolary , euro......jakoś nie marudzili. ,,,,zauważyłem , że milicja WOLI pobierać opłaty w euro
A jakie jest dzienne zapotrzebowanie na hrywnę ?
Ja dawniej potrafiłem stracić nawet do 100 hr, ale teraz już zdrowie nie to.
- często o to pytają osoby jadące pierwszy raz -
100 hrywien???
Matko jedyna NA CO???
Jak tam kielonek tańszy od piwa i w Krasnej kosztował...1hrywnę.
Przy założeniu, że 50 jednak normalnie przejadłeś, to 50 pięćdziesiątek???jaaaaa;-)))Mistrzu!;-))))
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki