Pokaż wyniki od 1 do 10 z 177

Wątek: Dojazd na Ukrainę

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2011
    Rodem z
    Wrocław

Domyślnie Odp: Dojazd na Ukrainę

Ja w zeszłym roku płaciłem 179 zł (Wrocław - Lwów, sypialny). To dosyć sporo, ale kiedy człowiekowi zależy na czasie, to połączenie to jest bezkonkurencyjne - jest się we Lwowie o 6.03 tamtejszego czasu i dzięki temu można się od razu przesiąść na "elektryczkę" np. do Sianek (6.40) lub do Mukaczewa (7.01 - dzięki tej opcji dostanemy się np. do Sławska, lub do Wołowca - pod Połoniną Borżawą) i jeszcze tego samego dnia przed południem ruszyć w góry. A jak to mówią time is (one more) mountain.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez luki_ Zobacz posta
    Ja w zeszłym roku płaciłem 179 zł (Wrocław - Lwów, sypialny). To dosyć sporo, ale kiedy człowiekowi zależy na czasie, to połączenie to jest bezkonkurencyjne - jest się we Lwowie o 6.03 tamtejszego czasu i dzięki temu można się od razu przesiąść na "elektryczkę" np. do Sianek (6.40) lub do Mukaczewa (7.01 - dzięki tej opcji dostanemy się np. do Sławska, lub do Wołowca - pod Połoniną Borżawą) i jeszcze tego samego dnia przed południem ruszyć w góry. A jak to mówią time is (one more) mountain.
    te pociagi to super sprawa dla kogos z zachdniej Polski.. Tylko one potem zaczely jezdzic co drugi dzien i teraz chyba tez tak jezdza- przez to jak akurat nie jada w piatek to staja sie mocno bezuzyteczne...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2011
    Rodem z
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    te pociagi to super sprawa dla kogos z zachdniej Polski.. Tylko one potem zaczely jezdzic co drugi dzien i teraz chyba tez tak jezdza- przez to jak akurat nie jada w piatek to staja sie mocno bezuzyteczne...
    No zdaje się, że właśnie w piątki jeżdżą (wyjeżdża z Wrocławia w piątek po południu, jest na rano w sobotę we Lwowie, po czym w sobotę przed północą wyrusza w drogę powrotną, aby w niedzielę przed południem zajechać do Wrocławia i tak w koło Macieju), a w soboty nie (mnie np. czasem bardziej pasowała by sobota, bo często w soboty pracuję, a ponieważ pociąg z Wro wyjeżdżał coś koło 16-tej, to mogłem spokojnie na niego zdążyć po pracy). Tyle, że teraz, ponieważ ten skład kursuje co dwa dni, nie ma szans wyskoczyć sobie (jeśli by już człowieka dopadła kompletna kicha z urlopem) np. z Wrocławia na weekend w ukraińskie Karpaty ( poprzednio można było sobie, dzięki temu połączeniu zaliczyć np. Bieszczady Wschodnie od Sianek po Pikuj, albo Połoninę Borżawę w jeden weekend jeśli zdążyło by się na pociąg powrotny do Wrocławia wyruszający w niedzielę przed północą z dworca głównego we Lwowie). Teraz i owszem, w piątek z Wrocławia wyjedziemy, ale szans na powrót tym składem w niedzielę już nie ma.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)