Witam serdecznie.
Na poczatek pragnę się przedstawic,nazywam się Paulina.
Wybieram się z mężem na tygodniowy wypad w Bieszczady(25.07-02.0,nocleg w Ustrzykach Górnych-camping przy Hotelu Górskim.Planujemy codziennie robic jakąś trasę,tak aby przejśc ''podstawowe''szlaki,zakładamy spokojny marsz 6-7 godz.dziennie.Nie chce czuc się jak na szkolnej wycieczce gdzie liczy się ilośc zdobytych szczytów bez chwili odpoczynku i możliwości delektowania się przepieknymi widokami!!! Wstępnie ustaliliśmy trasę:
Dzień 1: Ustrzyki-Tarnica-Krzemień-Bukowe Berdo-Bereżki
Dzień 2:dojazd do Wołosatego-Halicz-Ustrzyki
Dzień 3:Ustrzyki-Połonina Caryńska-Berehy Grn.
Dzień 4:Wyjazd nad Solinę
Dzień 5:dojazd do Górnej Wetlinki-Połonina Wetlińska-Smerek
Proszę o poradę czy te szlaki są do zrobienia w czasie,który zakładamy?Nie mam też pomysłu gdzie wybrac się nad Solinę,interesuje nas miejscowosc nie za duża,gdzie będzie mozna wypożyczyc jakis kajak czy rower wodny i bezpiecznie zostawic auto.
Ostatniego dnia chcielibysmy ''wyskoczyc'' na jakis mniej uczęszczany szlak,gdzie mozna zobaczyc stare,dzikie Bieszczady,gdzie czas jakby w miejscu się zatrzymał.Mapa,którą posiadam jest z 1996r.,nie ma tu czasów przejśc oraz nie są zaznaczone wszystkie szlaki dlatego proszę o wszelkie sugestie co do tej trasy.Jak na pierwszy post to troszkę się rozpisałam i z góry przepraszam za przynudzanie ale chcę miec wszystko zaplanowane a wiem,że posiadacie wiedzę i chęci do porad.
Zakładki