Cytat Zamieszczone przez Pina Zobacz posta
Nie chce czuc się jak na szkolnej wycieczce gdzie liczy się ilośc zdobytych szczytów bez chwili odpoczynku i możliwości delektowania się przepieknymi widokami!!!
Ja akurat mam zupełnie przeciwne wspomnienia ze szkolnych wycieczek (licealnych) - moje koleżanki chciały robić w górach jak najkrótsze trasy (możliwie z wykorzystaniem ułatwień, np. kolejki krzesełkowej), bo chyba się bały, że się zmęczą...

Dzień 1: Ustrzyki-Tarnica-Krzemień-Bukowe Berdo-Bereżki
Wg czasówek z mapy "Bieszczady" ExpressMap-u czas przejścia to 7 h 35 min (do Widełek, potem asfaltem jeszcze kawałek)

Dzień 2:dojazd do Wołosatego-Halicz-Ustrzyki
Nie wiem, którędy chcesz wracać z Halicza do Ustrzyk (czerwonym?). Proponowałbym Ci zmodyfikować trasę. Ja z dziewczyną w zeszłym roku robiliśmy trasę: dojazd PKS-em do Wołosatego (odjazd 6.00; polecam! Można na początku iść i nie widzieć nikogo!), stamtąd czerwonym przez Rozsypaniec i Halicz na Tarnicę i zejście Szerokim Wierchem do Ustrzyk. Czas: 6 h 50 min

Dzień 3:Ustrzyki-Połonina Caryńska-Berehy Grn.
Wg czasówek z w/w mapy - 3 h 40 min (krótko, ale strome podejście i zejście; dodałbym coś jeszcze, chyba że chcecie 3 h podziwiać panoramę - a jest co ;-) ).

Dzień 4:Wyjazd nad Solinę

Dzień 5:dojazd do Górnej Wetlinki-Połonina Wetlińska-Smerek
Czas: 4 h 45 min (dużo czasu na leżenie i podziwianie widoków; radzę wyjść wcześnie, by uniknąć tłumów).

Generalna uwaga - jeśli będzie padał intensywnie deszcz lub będzie niedługo po obfitych opadach, odpuśćcie sobie Tarnicę od Ustrzyk (czerwonym) i połoniny - utoniecie w błocie lub zjedziecie po nim na sam dół.

Stare dzikie Bieszczady... Chyba taki pozostał szlak graniczny (niebieski), między Łupkowem a Ustrzykami Górnymi, tylko że trudno zrobić nań krótką (poniżej 7 godzin) wyprawę... Słyszałem od znajomych, że bardzo piękne i mało zadeptane są okolice Łopiennika (1069 m) na północ od Cisnej.

Przy okazji polecam opis przejścia bieszczadzkiego odcinka Głównego Szlaku Beskidzkiego (Komańcza - Wołosate; czerwony szlak) na blogu mojej dziewczyny (http://floydianka.blogspot.com/2008/08/bieszczady.html)
Znajdziesz tam m.in. informacje o przejściu trasy Wołosate - Rozsypaniec - Halicz - Tarnica Ustrzyki oraz odcinka Smerek - Połonina Wetlińska - Połonina Caryńska - Ustrzyki Górne (2 połoniny w jeden dzień).