Witaj Łapi
Sorki, że zacytuję całego posta - ale z lenistwa nie chce mi się rozbijać na fragmenty- ale wypowiem się za siebie
Cytat Zamieszczone przez Łapi Zobacz posta
1. Stały Bywalcze, nie wiem o co chodzi ale sprawdzę.

Sprawdziłem. Po prostu odnioslem się do tekstu z twej wypowiedzi, to gdzie tu fałsz? Napisałeś, że to nie twój pogląd, to rozumiem, i zapewne o to podniosła ci się adrenalina, ale fałszerstwa tutaj nie ma. A nieładnie, SB, nieładnie.

2. Michale, już zajmuje się umarłymi nagłą śmiercią z rak OUN-UPA, więc byc może zajmę się i cmentarzami, ale przede wszystkim polskimi cmentarzami na Ukrainie. Byłem na takim w Zbarażu np. serce się kroi w jakim to jest stanie. Jeden jedyny polski cmentarz w Hucie Pieniackiej odrestaurował Szymon i jego wolontariusze, wiem jeszcze o cmentarzu kozackim w Podkamieniu, ktory restaurowali, ładnie to wygląda. Osiem nowych granitowych pomników stanęło na polskich cmentarzach wiejskich ku czci ofiar masakr, fundowanych przez RP, ale cmentarze są tam nadal poniszczone.

Przy okazji - napisz Michale w swoim nicku "dużurny moralista" a wszyscy padną ze śmiechu. Przypominam -"dyżurny szowinista" to jest koncept powstały na tle enuncjacji Stałego Bywalca i z nim już na stałe związany.

a nie apropo...

Dzisiaj miałem przyjemność rozmawiania z Ukrainką z Wołynia, mówiła, że ukraińscy nacjonaliści są krzykliwi, ale większośc ludzi tam gdzie mieszka ona ich nie popiera. Może my tu bijemy się o pryncypia, a sprawa jest prosta - po wyborach juszczenkowcy stracą wszelki wpływ, atmosfera znormalnieje i sprawa się uprości.
Łapi!! Ty nie zajmujesz się ani umarłymi (pomordowanymi), ani tymi ostatkami, którzy są z Nami po dzień dzisiejszy.. Bijesz pianę w imię swojej chorej psychiki - powołujesz się na anonimowe wypowiedzi ludzi, którzy tę tragedię noszą w sobie na codzień. Jakim trzeba być skurwielem, pijawką, aby wykorzystać tak prywatne wyznania LUDZI dla własnej, chorej (moje zdanie, a nie opinia) wyobraźni. Nie cierpię ludzi, którzy w imię własnych, partukularnych interesów zgnoją i z gnoju wyssają każdą kropelkę - aby zaistnieć.
W którymś tam poście nabździłeś, żem zakałą tego forum.
Proszę - Twoja wola - ale jak ja zakała dla forum to Ty czym?

P.s.
w czwartek o 20.45 na pewnym kanale będzie dokument - kontrowersyjny z zapowiedzi (Ukraina dawniej a dziś).
ICH ogląd - ich narodowy - a może nacjonalistyczny?

Jak zawsze pozdrawiam
poglądy poglądami - ale bieszczadnik, to bieszczadnik. I po to, to forum jest - jak inne inne.
A politykę i "faszyzm" w dupę wyznawcom.