Pokaż wyniki od 1 do 10 z 233

Wątek: Rajd Bandery

Widok wątkowy

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2009

Domyślnie Odp: Rajd Bandery

Cytat Zamieszczone przez Emi Zobacz posta
    NIe wklejam informacji o stereotypie Ukraińca rzekomo rozpowszechnianym za komuny bo to bzdury. Komuna skazała ten temat na przemilczenie. Tą taktykę kontynuuje polska polityka po 89 oparta na Uni Wolności i Wybiórczej. Jak widać nie sprzyja to pojednianiu.
    Taa, bzdury, bzdury ..... Z filmami typu gore, jak np. "Bieszczadzka masakra toporkiem ręcznym, jednostronnym" (znanym też pod roboczym tytułem "Ogniomistrz Kaleń") na czele. Puszczanym rokrocznie w najpierw jednokanałowej, później dwu-, państwowej tv (innej zresztą nie było), jak tylko święta w/g kalendarza juliańskiego przypadały Z idącymi w setki tysięcy egzemplarzy wznowieniami "Łun w Bieszczadach", itp. itd.

Oj, Łapi, Łapi, żebrzesz o posty, wysyłasz mi privy, wbrew mojemu wyraźnemu, kilkakrotnemu zastrzeżeniu, że nie widzę potrzeby niepublicznego kontaktu z Tobą..... Nie osłabiaj mnie, zachowaj resztki godności. Piszesz, jakiś to troskliwy, jak Ci dobro stosunków polsko-ukraińskich na sercu leży - dlatego niektórych rzeczy (niby tych przepisów) publicznie nie ujawniasz, z obawy przed wykorzystaniem tego przez środowiska antyukraińskie, skrajne ..... Jaja sobie robisz? Przecież to, co publicznie piszesz, jest znacznie gorsze. A może chcesz jakoś obronić swój wizerunek, jako "prawnika", nadwyrężony jakby nieco? A może jesteś przekonany o jakiejś ważnej misji do spełnienia .... A tak naprawdę te trzydzieści lat zgłębiania tematu to na marne poszło, tak po efektach sądząc. Wymiana zdań z Tobą służy jedynie Tobie, podsycaniu, pielęgnowaniu Twojej zapiekłej nienawiści. I na nic tu zastrzeżenia typu "ale ja do Ukraińców nic nie mam, tylko ci banderowcy ...", itp. Każdym następnym postem przeczysz temu.

Specjalne pozdrowienia dla Stałego Bywalca i Michała, jeśli można, tak przy okazji
    Ostatnio edytowane przez orest ; 25-08-2009 o 00:44
    Ой, що в полі за димове? Чи то вірли крильми б'ються?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)