+ Odpowiedz
Strona 1 z 4 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 31

Wątek: Tomik Wuki

Bieszczadnik
    Miasto
    z Lasu

Domyślnie Tomik Wuki

Wuko! Czy "Świerszcz", "Eh, Bieszczadzie" i inne nowe wiersze to oznaka, że Twój nowy tomik wierszy tuż tuż...? Ja ( i pewnie nie tylko ja ;-) jeszcze wciąż zakochana w Twoim ostatnim tomiku "Nocne niebo śpiewa aniołami". Muszę przyznać, że Twoje wiersze są od roku wiernym Towarzyszem naszych wypraw w Bieszczady. Doprawdy, w sposób szczególny brzmią czytane nad ogniskiem, pod rozgwieżdżonym, sierpniowo-wrześniowym niebem Buka czy Krywego… Aż ciarki po plecach!
    Jestem ciekawa, jak Kochani Wasze wrażenia? Wiem, że tomik WUKI ma wielu z Was, na czele z naszymi Zacnymi Powsimordami  Z opinii na Forum widzę, że mimo różnicy wieku, osobowości, poglądów etc. czytamy „bieszczadzką” WUKĘ z takim samym oczarowaniem! W tomiku jest też „toruńska” WUKA, są też Jej inne oblicza. Ale w każdym przypadku to TA SAMA Wuka…
    Muszę powiedzieć, że oprócz zachwytu i magii, którą roztacza Ona "Nocnymi Aniołami" jest też w tej poezji jakaś niesamowita siła, która otwiera nam – Czytelnikom – oczy i serca. Wuka maluje obrazy delikatne, piękne, przejmujące i przede wszystkim tak bliskie naszemu sercu i duszy, jakkolwiek górnolotnie to brzmi. Cieszy się i dostrzega małe WIELKIE rzeczy, drobiazgi, które często umykają naszej uwadze. Dzięki WUCE znów je widzimy. To piękne i bardzo cenię to w wierszach Wuki. I tę cudną naturalnośc - jakby wersy układały się same, i rymy odnajdywały się ot tak po prostu, nic na siłę...
    I jest jeszcze COŚ. Wiersze WUKI inspirują nas - Czytelników - by samemu wziąć pióro i pisać, a czasem po prostu wyciagnac z szuflady nasze własne, przykurzone wiersze – choć czasem graniczy to z istnym szaleństwem ;-) A jednak! I – jak widzę na FORUM – inspirację i natchnienie w Twojej poezji odnajduje coraz więcej z nas. I z utęsknieniem WUKO czekamy na kolejne cuda spod Twego pióra, spięte tą Twoją magiczną „haftką”. Uchylisz rąbka tajemnicy…?
    Uścisk z Lasu!
    Darz Bór!
    Filip Leśny

Poeta Roku 2008
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2010

Miasto
    Toruń

Domyślnie Odp: Tomik Wuki

Spłonęłam rumieńcem,Filipku! Ja naprawdę od niedawna i tylko czasem...
    Trzeci tomik prawie gotowy,ale pewnie będzie zaskoczeniem (życie nie próżnuje dając nam ciągle nowe wyzwania)Dziękuję Ci,ze zechciałaś podzielić się własnymi odczuciami.

Bieszczadnik Awatar Piskal
    Miasto
    Toporzysko/Toruń

Niektórzy mają to szczęście przyjaźnić się z nasza kochaną poetką,spotykać się, rozmawiać, planować, bieszczadzić a nawet gościć ją u siebie !
    Z pustego i Salomon się nie napije.

Bieszczadnik
    Miasto
    Działdowo

dobra dobra WUKA nie bądz nadmiernie skromnawiesz doskonale że Twoje wiersze do nas trafiają.najlepszym przykładem jest znana Ci osobiście Kasia (zapowiedziała że głowę mi urwie jeśli we wrześniu nie dostarczę jej Twojego tomiku pachnącego Bieszczadem) więc bez kokieteri o PANI

Bieszczadnik Awatar asia999
    Miasto
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

WUKO - no ja nie będę już słodzić, bo tu już cukru przedpiścy nasypali, że ho ho ho ;-) w każdym razie czy o zimie, czy o świerszczu, czy o aniołach - zawsze pięknie

..ale piskal to chyba się o jakieś miejsce w wierszu nowym upomina...

Bieszczadnik Awatar chris
    Miasto
    Lund i ... :)

Taa, a propos aniołów. Nie prowadziłem rozmów z córą mą. Bo rozum ma, w każdym razie mózg. Skutek był taki, że (w jej 14-ym roku życia) pytam ją: "Michu, a Ty wierzysz w aniołki?". Odpowiedź twierdząca załamała mnie na trwałe.

Poeta Roku 2008
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2010

Miasto
    Toruń

Chris,współczuję Ci "trwałego załamania"!
    Piskalu,nie mniejszym zaszczytem jest dla mnie Twoje zaproszenie do "piskalówki"!
    Diabła i Asię (pomijajac cyferki)pozdrawiam serdecznie!

Bieszczadnik Awatar długi
    Miasto
    Sopot

Talking Odp: Tomik Wuki

Cytat Napisał chris Zobacz post
    Taa, a propos aniołów. Nie prowadziłem rozmów z córą mą. Bo rozum ma, w każdym razie mózg. Skutek był taki, że (w jej 14-ym roku życia) pytam ją: "Michu, a Ty wierzysz w aniołki?". Odpowiedź twierdząca załamała mnie na trwałe.
    Anioły, diabły, niebo, piekło należą do podstawowych kanonów Wiary. Kto w nie nie wierzy jest heretykiem.
    A wiersze Wuki... na jeden z pierwszych zamieszczonych odpowiedziałem "pisz, bo ładnie piszesz". I pisze dla naszej radości
    Długi

Bieszczadnik Awatar chris
    Miasto
    Lund i ... :)

nieco OT. Córa ma teraz 17 i zmądrzała . Ot tak, sama z siebie.

Poeta Roku 2008
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2010

Miasto
    Toruń

No patrz,to nijak się to ma do "załamania trwałego".Chyba lubisz przesadzać!

+ Odpowiedz

Informacje

Users Browsing this Thread

1 osób obecnie przeglądających ten wątek (0 zarejestrowanych oraz 1 gości).