Witam!
1. Krąglica. Idąc drogą z Woli M. na prz. Żebrak na zakolu drogi z charakterystyczną "zatoczką" skręca się w prawo na przełączkę i znowu w prawo na wierzchołek (OIDP od drogi jest ścieżka). Idąc drogą z Maniowa - mija się skład drewna, dalej doliną, w miejscu gdzie ewidentnie dolina się rozdziela - iść lewą odnogą, po kilkuset m znowu w lewo przez las na skuchę na górę.
2. Niedawno było o starym szlaku na Matragonę (poszukaj w archiwum); ja widziałem znaki od strony Żubraczy.
3. Na Hyrlatą jest wyznaczony szlak (chyba ze stanicy Cicha Woda); przez Rosochę i dalej prowadzi fajna ścieżka; na ostatnich metrach przed Roztokami nie jest taka ewidentna.
MSZ na wszystkie te wycieczki wypadałoby mieć kompas. A gdzieś trzeba zacząć (uczyć się) go używać; najwyżej trochę się zgubisz
Mnie najbardziej podoba się "3", ale - jak widać - gusty są różne.
ATSD wyrazy uznania dla ludzi, którzy wyznaczyli ten szlak na Hyrlatą. Mnie wprawdzie nie rajcuje specjalnie GPS, ale domyślam się, że Wam sprawiało to kupę przyjemności; zapewne stąd tak gęsto znaczki. Jeszcze raz - szczery szacuneczek!!!
Pozdr - Tomek

Odpowiedz z cytatem