Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Rafał Dominik, Bieszczadzkie opowieści z Siekierezady

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie Odp: Rafał Dominik, Bieszczadzkie opowieści z Siekierezady

No to teraz ja.

Dzisiaj dostałem maila z jednym rozdziałem tego "dzieła". Długo myślałem, co z nim zrobić i do tej chwili mam mieszane uczucia. Postanowiłem jednak zamieścić na forumie ten rozdział. Mam nadzieję, ze inne rozdziały są inne... Sami oceńcie to "dzieło", zadecydujcie czy warto je kupić i czy warto zabiegać o podpis autora.

UWAGA! CYTAT PONIŻEJ ZAWIERA WULGARYZMY!

"A chuj z takim pogrzebem -
    Rozprawa o śmierci i pochówku,
    czyli Testament Mietka

Wiosenny dzień w lutym, do Siekiery wchodzi Mietek, godzina dziewiąta rano, a on ma gębę powykrzywianą jak zdeformowany budzik Salwadora Dali, noc przygarbiła go i przeżuła, na potwornym kacu.
    - Ciężko jest Mietek, co? – zadaję pytanie nie wymagające odpowiedzi.
    - Oj, żebyś wiedział, przyjdzie zdychać, jebane chlanie.
    - Nie będzie tak źle – pocieszam go – Zrób sobie przerwę – daję mu głupią i naiwną radę.
    - Ach, żeby tak można było – westchnął Mietek.
    Zająłem się swoimi obowiązkami, wycieram zapalczywie BAR, zapalam świeczki.
    - Jedną zapal dla mnie – rzucił posępnie z „kącika lustrzanego” cień Mietka – i jak zdechnę, żebyście mnie nie zakopywali do tego mokradła na cmentarzu, pierdolę, żeby wpieprzały mnie robale…
    - A co mamy zrobić? – zainteresowałem się ostatnią wolą kolegi z klasy.
    - Już ci mówię, najlepiej jak byście zostawili moje truchło psom na pożarcie. A jeśli to nie wyjdzie, zróbcie tak: załóżcie mi postronek na szyję i dwóch niech ciągnie mnie przez całą wieś, a wszyscy zainteresowani niech napierdalają truchło pałami, kijami i co tam, kto ma.
    - Ale po co? Przecież będziesz już tylko potwornym, nietypowym trupem.
    - Na pewno w swoim życiu nawkurwiałem odpowiednio dużo ludzi, więc żeby ich odpuściło, tak profilaktycznie dla zdrowia psychicznego.
    - A co dalej? – zapytałem.
    - Następnie rozpalcie duże ognisko za Siekierezadą, w chuj spalcie, a w moich popiołach upieczcie sobie ziemniaki, to tak na stypę. Wkurwia mnie to mękolenie plebana na cmentarzu, tak będzie dynamiczniej – dodał.
    - To ja mogę Mietek cię ciągać czy napierdalać czymś?
    Mietek staksował mnie poważnym wzrokiem i oświadczył – Nie, ty lepiej napieprzaj jakąś pałą, bo jak będziesz w zaprzęgu to przez pomyłkę tobie mogą przypierdolić.
    Podziękowałem za troskę i obiecałem, że nie opuszczę tej imprezy, uwielbiam teatr wszelakiej formy.
    Mietek póki, co ruszył w ciśniański mrok, zostałem sam, usiadłem i zadumałem się nad moją ostatnią wolą. Też nie chcę być zakopany w błotnistym dole. Wziąłem kartkę papieru i nagryzmoliłem testament: „Jak szczeli mnie chuj, zróbcie ze mną to samo, co z Mietkiem”.

Jeżeli Moderatorzy mają ochotę coś z tym tekstem zrobić lub nawet dać mi bana, to nie widze przeciwskazań...
    Ja wolę czytać wiersze WUKI
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 30-07-2010 o 15:21 Powód: na prośbę Autora postu
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)