Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 201

Wątek: Miesięcznik "Bieszczady"

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Misieg
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Kraśnik/Rzeszów/Lesko

Domyślnie Odp: Miesięcznik "Bieszczady"

Cytat Zamieszczone przez szymon magurycz Zobacz posta
    Misieg, dziękuję, cieszę się, że mogę podzielić się swoją skromną wiedzą (i domniemaniami) w jakimś nie koniecznie wąskim "gronie". Właśnie popełniłem kolejny, ale znajdzie się dopiero w marcowym numerze zdaje się i mam też kolejne w przygotowaniu, które będą się pojawiać regularnie, o ile tylko redakcja zniesie ich jakość, bo nigdy nie pisałem dla tak szerokiego grona i muszę bardzo się pilnować, bo w głowie wiele, a ograniczenia ilościowe robią swoje:)
    Będę czekać z niecierpliwością, właśnie takie artykuły, pisane przez specjalistów powinny trafiać do tego magazynu, a przynajmniej w części,żeby było do poczytania coś dla laików jak i pasjonatów.
    A w samym magazynie bardzo podobają mi się również zdjęcia i galerie, zresztą cała oprawa graficzna jest na bardzo wysokim poziomie. Myślę,że wykorzystanie map Ruthenusa jest dobrym posunięciem - a przynajmniej dla mnie, sam z nich korzystam i jestem do nich przyzwyczajony. Może ja się skuszę, i spróbuję coś do tego magazynu skrobnąć - z tym,że ja do tych laików należę :P
    Ostatnio edytowane przez Misieg ; 18-01-2010 o 13:13 Powód: uzupełnienie

Bieszczadnik Awatar szymon magurycz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

"Specjalistą" się nie czuję, co najwyżej całkiem zręcznie idzie mi naprawianie kamieni:):), ale coś tam wiem i chętnie się dzielę (lubię też kiedy inni, często wiedzący więcej), dzielą się) i zabiegałem zawsze o podawanie informacji rzetelnych, bo tak nakazuje przyzwoitość i tylko tak tworzy się rzeczy istotne, co powinno być zasadą każdej publikacji i w ogóle każdej pracy.

Współpracę z "Bieszczadami" polecam, przyzwoici ludzie, przyzwoity pomysł!

Przy okazji (jakoś tak mnie naszło): w "środowisku" człowiek pisząc bzdury naraża się na śmieszność, która zostanie szybko wykryta. Pisząc dla szerszego grona piszący bierze/powinien brać na siebie odpowiedzialność, która wzrasta wprost proporcjonalnie do ilości odbiorców. Zatem trzeba ważyć słowa, zwłaszcza tam gdzie brak miejsca na szczegółowe wyjaśnienia.
    Podam taki przykład: niejaki Wsjewołod Karmazyn-Kakowski wydał był m.in. dwie pozycje o tytułach "Mystectwo łemkiws'kojj cerkwy", Rzym 1975 i "Mystectwo bojkiws'kj cerkwy", Nowy Jork - Filadelfia 1987, obie pozycje zawierają cenny materiał fotograficzny (pierwsza lepszy znacznie), tekst przemilczę, ale w obu tych pozycjach występują... te same cerkwie (sic!). Zatem na przykład cerkwie: w Smolniku nad Sanem, Równi, Lutowiskach czy Hoszowie są cerkwiami bojkowskimi i łemkowskimi!!! (że o licznie występujących w obu pozycjach cerkwiach z Pogórza Przemyskiego, a nawet Roztocza nie wspomnę...) . Powiem tak, nie wiem, co autor miał w głowie, ale nawet jeśli siano to sama zmiana tytułów pozwoliłaby nie wprowadzać tak gigantycznego zamieszania, bo bierze czytelnik obie te pozycje i dziwuje się jak to jest... (ten przykład przyszedł mi do głowy, kiedy pewien mój rozmówca powoływał się w dyskusji o cerkwiach na jedną z tych pozycji...)

Na stronie Magazyn Bieszczady czas zatrzymał się 15 listopada 2009. A o prenumeracie w dalszym ciągu cicho. Ruch S.A. nie zna tego pisma.

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Na stronie Magazyn Bieszczady czas zatrzymał się 15 listopada 2009. A o prenumeracie w dalszym ciągu cicho. Ruch S.A. nie zna tego pisma.
    Numer szósty na stronie 2 okładki podaje:

"prenumeratę krajową mag. Bieszczady można zamówić od dowolnego numeru, na okres sześciu kolejnych miesięcy."

Trzeba wpłacić 51 zł na konto podane i zaznaczyć od którego egzemplarza.
    Więc "Bieszczady" wprowadziły niedostępną wcześniej prenumeratę redakcyjną.
    Można też zakupić po 7,50 zł egzemplarze od 1-3 numeru.

Myślę, że mógłbyś się dogadać co do prenumeraty zagranicznej - po prostu doliczą do każdego numeru kilka zł kosztów wysyłki.
    Ostatnio edytowane przez barszczu ; 18-01-2010 o 22:53

kawo
    Guest

Cytat Zamieszczone przez barszczu Zobacz posta
    Numer szósty na stronie 2 okładki podaje:

"prenumeratę krajową mag. Bieszczady można zamówić od dowolnego numeru, na okres sześciu kolejnych miesięcy."

Trzeba wpłacić 51 zł na konto podane i zaznaczyć od którego egzemplarza.
    Więc "Bieszczady" wprowadziły niedostępną wcześniej prenumeratę redakcyjną.
    Można też zakupić po 7,50 zł egzemplarze od 1-3 numeru.

Myślę, że mógłbyś się dogadać co do prenumeraty zagranicznej - po prostu doliczą do każdego numeru kilka zł kosztów wysyłki.
    Kurcze, nie kupiełm 5 numeru i właśnie się zastanwaim czy te archiwalne to tylko 1-3? a co z 5? poszedł był cały nakład? dzis do nich piszę z zapytaniem.

Bieszczadnik Awatar Misieg
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Kraśnik/Rzeszów/Lesko

Ruch nie zna wielu czasopism, pies ich drapał, magazyn można zakupić w kolporterach i empikach

Cytat Zamieszczone przez Misieg Zobacz posta
    magazyn można zakupić w kolporterach i empikach
    Problem w tym, że do najbliższego empiku mam ponad 1000 km. Wolałbym więc, aby listonosz wrzucił mi go do skrzynki.

mogadiszu
    Guest

Witam wszystkich! Ja też jestem ciekawy, czy można kupić wszystie stare numery w prenumeracie i za granicę? Pozdrawiam

Witam

Oto co otrzymałem od redakcji:

Witam

Niestety - w sprzedaży są dostępne jedynie numery 1,2,3.
    Numer 4 (11/2009) jest praktycznie niedostępny w sprzedaży.
    Numer 5 (12/2009) można jeszcze spróbować dostać w sieci "Sklep Podróżnika"
    ( mają kilka oddziałów w kraju - można spróbować na telefon do
    najbliższego? - ale tylko do końca tygodnia, bo potem już też będzie
    wycofany)
    Numer 6 (1/2010) jest do końca tygodnia w sprzedaży w całej Polsce.

Prenumerata jest niestety dostępna, ale od numeru 03/2010 - z uwagi na
    termin wpłaty.

W pliku przesyłam numer konta.

Przykro mi, że nie możemy udostępnić wszystkich numerów, którymi jest Pan zainteresowany.

Czy istnieje możliwość odkupienia od kogoś numerów od 4 do 6? Może są gdzieś dostępne na torrentach czy innych chomikach?

Czy ktoś mógłby polecić w sieci dobry sklep w którym można dostać ten magazyn.
    Ostatnio edytowane przez klon200 ; 09-02-2010 o 23:18

Bieszczadnik Awatar Aleksandra
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

Spróbuję z rana zadzwonić do znajomego w sklepie podróżnika i zobaczę co z nr. 5.
    "niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
    http://takiewedrowanie.blogspot.com/

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)