Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 201

Wątek: Miesięcznik "Bieszczady"

Domyślnie Odp: Miesiecznik"bieszczady"

Dawniej jakos nie uzywalem form bieszczad czy biesy do czasu gdy postawilem stopy na szacownym forum. Od wtedy zdarza mi sie to dosc czesto a teraz okazuje sie ze jeszcze przy okazji kogos pownerwiam ale ubaw

Cytat Zamieszczone przez czternastak Zobacz posta
    Dawniej jakos nie uzywalem form bieszczad czy biesy do czasu gdy postawilem stopy na szacownym forum. Od wtedy zdarza mi sie to dosc czesto a teraz okazuje sie ze jeszcze przy okazji kogos pownerwiam ale ubaw
    Mnie nie wnerwisz jak powiesz "byłem w Bieszczadzie", ale jak powiesz "wróciłem z Bieszczad" to pomyślę, żeś... :D

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cóż, niektórzy są bardziej święci od papieża.

Obie formy są poprawne.
    Mam przed sobą "Nowy słownik ortograficzny PWN, z zasadami pisowni i interpunkcji", Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 1997.
    Na str. 55, w środkowej kolumnie, 2-gie hasło od dołu posiada brzmienie (cyt.):

"Bieszczady -ad a. -adów; przym.: bieszczadzki".

I m.in. dlatego prawidłowe rozwinięcie skrótu KIMB to Kongres Internautów Miłośników Bieszczad.
    Sam osobiście tę nazwę wymyśliłem, a teraz dodatkowo chronię ją (przed ingerencją Barszczu) prawem autorskim.

Nawet gdyby zmieniły się zasady pisowni.
    Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 19-08-2009 o 07:47
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Cytat Zamieszczone przez barszczu Zobacz posta
    Mnie nie wnerwisz jak powiesz "byłem w Bieszczadzie", ale jak powiesz "wróciłem z Bieszczad" to pomyślę, żeś... :D
    Rozumiem, że "buźka" sugeruje żartobliwe podejście do kwestii...ale jestem ciekaw..pomyślisz, że ten ktoś jest...?

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Heh
    Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Rozumiem, że "buźka" sugeruje żartobliwe podejście do kwestii...ale jestem ciekaw..pomyślisz, że ten ktoś jest...?
    Nie licz na to - Barszczu to bardzo poważny człowiek - w każdym calu. I perfekcjonista. I szkoda, że taki młody - inaczej zapewne zaprosiłbym Gościa na piwo w Lesku.

Pozdrówka

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez czternastak Zobacz posta
    Mnie to też już nie "pownerwia" mnie to śmieszy,ale sobie odpowiednio pomyślę .......i mam ubaw
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Mnie to też już nie "pownerwia" mnie to śmieszy,ale sobie odpowiednio pomyślę .......i mam ubaw
    ja podobnie.
    a z powyższych linków, które załączyłem wynika tylko tyle, że uważam, iż autorzy hasła "bieszczady" w słowniku j. polskiego nie znają pochodzenia tego słowa

Udało mi się dopaść w kiosku .No i moje wrazenia - napewno na plus piekny papier i doskonałe zdjęcia .Artykuł o pani Tosi z Krywego dobry - i sam pomysł przedstawiania ludzi Bieszczadu doskonały .Dobrze ze nie znalazłam reklam w gazecie - bo bez nich czuję się lepiej .Artykuł o Wetlinie już przeciętny .No i zabrakło mi cząstki traktującej Bieszczady typowo turystycznie - tzn prezetyjącej szlaki ,podającej ciekawostki z nich niezawarte w przewodnikach .Napewno kupię i kolejne numery

Udało mi się dopaść w kiosku .No i moje wrazenia - napewno na plus piekny papier i doskonałe zdjęcia .Artykuł o pani Tosi z Krywego dobry - i sam pomysł przedstawiania ludzi Bieszczadu doskonały .Dobrze ze nie znalazłam reklam w gazecie - bo bez nich czuję się lepiej .Artykuł o Wetlinie już przeciętny .No i zabrakło mi cząstki traktującej Bieszczady typowo turystycznie - tzn prezentującej szlaki ,podającej ciekawostki z nich niezawarte w przewodnikach .Napewno kupię i kolejne numery

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

"Dobrze ze nie znalazłam reklam w gazecie - bo bez nich czuję się lepiej "

Jeżeli tych reklam nie będzie w kilku następnych numerach(o ile takowe się pojawią)to i samej gazetki nie bedzie.Jak kapitalizm to kapitalizm...
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)