(4 numer) Na pierwszy rzut oka zdecydowanie najbardziej udany numer.
(4 numer) Na pierwszy rzut oka zdecydowanie najbardziej udany numer.
... ale cham, kołtun, trol wymieni błędy, lub niedociągnięcia jakie mnie się rzuciły na oczy (nie są one znowu takie wielkie):
Lutowiska
- Pasowałoby skąd ta nazwa Tajwan i Meksyk...
- coś o Panu Wołodyjowskim (chociaż drobna wzmianka)
- brak etymologii.
poza tym całkiem spoko
W Tworylnym na skróty przez Kiczerę Dworską zabrakło mi informacji: czy jest tam ten cmentarz wojenny czy nie (zaznaczony na mapie Krukara) skoro się już tam łazi...?
W art o Krościenku informacja że "niedobitki" zostali wysiedleni w ramach "akcji Wisła"... chyba nie bardzo, bo od 45 do 51 Krościenko było za granicą, ale bardzo pozytywny art czekam na drugą część.
nie przeczytałem tylko jednego art bo mi się nie chciało. W końcu więcej literek niż zdjęć.
Ps. Zapomniałbym pochwalić Fotona za ładne zdjęcia w fotogalerii. Piotr również się spisał całkiem nieźle.
To jest b. częsty błąd popełniany przez niedouczonych dziennikarzy. Nie wiedzą o korekcie granicy w 1951 r. i piszą o Akcji Wisła nawet w odniesieniu do rejonu Lutowisk, Czarnej i Ustrzyk Dln.
Parę lat temu wykryłem taki błąd nawet w prestiżowej "Rzeczypospolitej" i napisałem o tym na forum, a także wysłałem e-mail do z-cy redaktora naczelnego. Potem się dowiedziałem, że młoda dziennikarka (stażystka) nie dostała - podobno z tego właśnie powodu - stałego etatu w redakcji.
Jej artykuł dotyczył osiedlenia się politycznych emigrantów z Grecji w okolicach Krościenka w domach, "w których do niedawna zamieszkiwały osoby wysiedlone stamtąd w ramach Akcji Wisła w 1947 r.".
![]()
Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 17-12-2009 o 08:19
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Mnie też się coraz bardziej podoba
a nakład wynosi 6000 egz
pozdrówka :-)
Najlepiej zapytaj u źródła, czyli w redakcji.
bertrand236
Kolejny numer już w sprzedaży."Przez San? na Krywe?-historia mostu.Dalszy ciąg "Grecy w Krościenku". "Bieszczady z psem" i aktualności czyli wywiady,zdjęcia,itp.Zmniejszył się nakład do 5 tysięcy (zaczynali od 7)
WUKA
www.wukowiersze.pl
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/20983/abc_wetlina.jpeg
Obejrzyjcie koniecznie
Pozdrawiam
Ludwik
Parnićku, my jsme s Tebou,
neopustime Te,
nikdy Te nezradime,
bo my Ti verime!
Za pozdrowienia dzięki,ale co mają wspólnego z miesięcznikiem "Bieszczady" lokalne,wetlińskie widzi-misie?
WUKA
www.wukowiersze.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)