Pokaż wyniki od 1 do 10 z 201

Wątek: Miesięcznik "Bieszczady"

Mieszany widok

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Domyślnie Odp: Miesięcznik "Bieszczady"

Dziś zupełnie przypadkiem zobaczyłem drugi numer w kiosku i kupiłem.
    Moim zdaniem wydawca przesadził trochę z jakością papieru, przynajmniej środek mógłby być mniej kredowy.
    Artykuły ciekawe, przystępnie napisane, chociaż czasem miałem wrażenie, że zawierają cytaty wprost z encyklopedii, ale to nie wada.
    Szata graficzna, zdjęcia podobają mi się.
    A jak się komuś nie podoba, że ma tylko 50 stron, to niech napisze artykuł i go wyśle do redakcji, to może w trzecim lub czwartym numerze będzie więcej :).
    Wartości merytorycznej nie oceniam, ja osobiście znalazłem kilka ciekawych rzeczy.
    Mam pewną wątpliwość co do jednej informacji podanej w artykule "Ruiny młyna w Dydiowej", ale póki się nie upewnię to nic nie będę pisał.
    Reasumując: trzeci numer prawdopodobnie kupię.

Perwszego numeru niestety już nie znalazłem. A drugi pochłonołem w dwie godziny. Gazetka zapowiada się obiecująco. Najbardziej interesują mnie artykuły historyczne ( mam nadzieję że będą ) Jakość druku jest obłędna, może dzięki papierowi.
    Życzę im powodzenia

Nowy numer już kioskach .Jest w nim duzo na temat historii i to napisane ciekawie .Artykuł o Wołosatem jest średni - cóż nie zgodzę siez opinią ze Wołosate jest ciche - w sezonie napewno nie - bo jak można mówić o cichości gdy parking pełny a od parkingu po punkt kasowy sznury aut i busów .Co do trasy Dwernik Kamień - dużo ciekawostek historycznych i super .Dobry artykuł o Chacie Socjologa - napewno tam zawitam bo lubię takie klimaty .Ogólnie myslę ze pismo się rozwija i tak trzymać .No i bardzo ciekawy artykuł o pani Agnieszce Słowik - Kwiatkowskiej .
    http://picasaweb.google.pl/malineczka74/Bieszczady2009#

Jesli mam być w raju to niech wygląda jak połoniny ,jesli w piekle to niech wygląda jak "Piekiełko" w Dwerniku .

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez malinka74 Zobacz posta
    Artykuł o Wołosatem jest średni - cóż nie zgodzę siez opinią ze Wołosate jest ciche - w sezonie napewno nie - bo jak można mówić o cichości gdy parking pełny a od parkingu po punkt kasowy sznury aut i busów
    Tak mówią osoby, które nie nocowały w Wołosatem. Tłok panuje do godzin popołudniowych, jednak wieczorem jest tam naprawdę cicho i spokojnie (z wyjątkiem okolic baru oczywiście ).
    Pozdrawiam
    Przemek

Cytat Zamieszczone przez Polej Zobacz posta
    Tak mówią osoby, które nie nocowały w Wołosatem. Tłok panuje do godzin popołudniowych, jednak wieczorem jest tam naprawdę cicho i spokojnie (z wyjątkiem okolic baru oczywiście ).
    Ale niestety Wołosate jest głośniejsze od np Tarnawy Niżnej - tam to jest spokój .Zero busa , autobusa i hałasu z baru .A w Wołosatem rzeczywiście nie nocowałam - z braku miejsc - po prostu mało tam noclegów
    http://picasaweb.google.pl/malineczka74/Bieszczady2009#

Jesli mam być w raju to niech wygląda jak połoniny ,jesli w piekle to niech wygląda jak "Piekiełko" w Dwerniku .

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)