Cytat Zamieszczone przez Marcin Zobacz posta
wydaję mi się że nawet takie pisma mogą istnieć i chwała im za to, ale niech napiszą coś ciekawego, osobistego... do artykułu o Dwerniku Kamieniu nie mam się o co przyczepić bo widać że autor tam był i kawał jakiejś roboty zrobił (chociaż te pkt gps w jakiejś tabelce poza tekstem mógł umieścić). Nie ma tam jakiejś wiedzy fachowej, jest zabawa w chaszczowanie i marsz na orientacje... i tam widać pasję autora. Piotr również ma zacięcie pasjonata, więc nie jest źle, ale wiem że pomysły się kończą, i te na siłę wpychane art. będą przypinką do zdjęć.
Za dużo chcę... może tak, ale mam prawo do krytyki, nawet jak się ktoś obrazi.

Nie zapominaj, że linię czasopisma określa redakcja i to ona dokonuje wyboru, lub zamawia artykuły na konkretne tematy.

Pomysłów może być bardzo wiele, mogą w zasadzie nigdy się nie kończyć, bo zawsze da się znaleźć jakieś nowe ciekawostki geologiczne, przyrodnicze, historyczne czy inne (jak tu na forum).
Problemem jest czy znajda się czytelnicy, którzy zechcą to czytać i kupować miesięcznik, przynajmniej tyle egzemplarzy aby zwracały się koszty druku (bardzo wysokie niestety).

BTW - jest tam gdzieś podany nakład ?

B.