Zamieszczone przez
Recon1
Tak w cichości czekałem od jakiegoś czasu na rozpoczęciu tego tematu przez Krzysztofa, ucieszyłem się gdy wreszcie go rozpoczął. Wiedziałem, że tak się stanie od czasu gdy go poznałem. Znalazł pretekst, cieszy się z tematu i czeka na naszą opinię nie tylko na temat uzdrowiska (to pretekst!) ale na temat Czarnej i okolic. Z jednej strony... Co my przyjezdni, ludzie kochający przyrodę i Bieszczady, chcielibysmy tutaj znaleźć, co chcielibyśmy by nam Czarna zaoferowała, na co czekamy? Z drugiej strony... Co mieszkańcy Czarnej na te pomysły, czy są one z naszymi spójne, w czym wyjdą nam na przeciw? W jakim kierunku ma się rozwijać?
Myślę, że nie zmącę wątku gdy powiem dlaczego na to czekałem.
Region(okolice) Czarnej to są tereny dla wielu turystów dopiero do odkrycia, gdy już nachodzą się po Wysokich i po granicznym, nacieszą przestrzenią wokół Ryli... to przyjdą tutaj na teren bardziej płaski, ale jakże piękny i z jakimi miejscami wartymi zobaczenia. Wtedy Czarna staje się idealnym punktem wypadowym do tych miejsc.
Cieszę się, że Krzysztof będzie swojego rodzaju strażnikiem w tej dyskusji bo dusza artysty i zarazem mieszkańca Czarnej ma swoiste spojrzenie na rozwój miejsca w którym mieszka.
To tak tytułem pierwszego(!) mojego postu w tym temacie.
Przy tej okazji pozdrawiam też Krzysztofa, którego miałem przyjemność poznać w tym roku w maju!
Zakładki